De ondertekening van het project Woonpark Hoevelaken
De ondertekening van het project Woonpark Hoevelaken Kees van den Heuvel

De Lokale Partij stelt vragen over Woonpark Hoevelaken

24 juni 2020 om 16:45 Wonen

NIJKERK Het schrappen van de starterswoningen in Woonpark Hoevelaken is aanleiding voor Ruby Horst (De Lokale Partij) om hierover schriftelijke vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders.

Wijnand Kooijmans

In eerste instantie was de bouw van 24 huurwoningen en twaalf starterswoningen in de plannen opgenomen. In overleg met de gemeente Nijkerk, de ontwikkelaar en de Woningstichting Nijkerk is besloten dat het 36 huurwoningen worden. Ruby Horst zegt dat haar partij blij is dat het percentage sociale huurwoningen in Hoevelaken toeneemt, maar signaleert wel dat dit ten koste gaat van starters op de woningmarkt. Een groep die, zo geeft ze aan, toch al vaak tussen de wal en het schip valt, omdat ze in niet in aanmerking komen voor sociale huurwoningen, maar ook niet over het kapitaal beschikken om huizen te kopen.

ONWENSELIJK Horst vraagt of het klopt, zoals vermeld op de site van het Woonpark, dat de starterswoningen zijn geschrapt. Voor De Lokale Partij is deze wijziging onwenselijk. Ze vraagt ook waarom dit besluit niet eerst aan de raad is voorgelegd. Ook vraagt ze of is gekeken naar het aantal geïnteresseerden in/potentiële kopers voor de starterswoningen.

Het raadslid constateert dat de ingetekende starterswoningen al bekend zijn vanaf medio 2018. Daarom is het voor haar de vraag waarom nu pas is gekozen voor de koerswijziging. Ze vindt het besluit in strijd met de woonvisie die 25 juni op de agenda van de raad staat. Gevraagd wordt of het college de mening deelt van De Lokale Partij dat een groep starters door de koerswijziging geen kans meer krijgt.

STARTERS Horst wil tot slot weten wat het college gaat doen om starters alsnog een plek op de woningmarkt te geven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie