Afbeelding
Arjen Gerritsma

Sportfondsen krijgt maar ten dele antwoord van Nijkerk

23 juni 2020 om 19:07 Politiek

NIJKERK Ook met de verlaging van de bijdrage van Optisport in de exploitatie van het zwembad en sporthallen binnen de gemeente Nijkerk is deze organisatie goedkoper in haar aanbieding dan Sportfondsen Nederland. 

Wijnand Kooijmans

In een brief gericht aan Sportfondsen schrijft het Nijkerkse college, dat hun stelling dat Optisport door de gewijzigde aanbieding veel duurder is dan de aanbieding van Sportfondsen onjuist is.

EVENTUELE HERZIENING Inhoudelijk wil het college verder nog niet reageren op de brief, omdat het voorstel aan de raad nog niet is bekrachtigd door die raad. ,,Wij achten het dan ook niet opportuun om nu al inhoudelijk in te gaan op de bezwaren die u in uw brief naar voren brengt”, zo schrijft het college. Wel wordt op voorhand aangegeven dat een eventuele herziening met inachtneming van de aanbestedingsregels wordt doorgevoerd.

De gemeenteraad had om de beantwoording van de brief gevraagd. Die moet donderdag een besluit nemen over het voorstel van het college. Het gaat om een eenmalig bedrag van 108.000 euro voor de aanloopverliezen die Optisport heeft geleden. En daarnaast een structurele verlaging van 127.000 euro van de bijdrage die Optisport als exploitatievergoeding betaalt aan de gemeente Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie