Afbeelding
Foto door form PxHere

Wordt het vakantie of klussen deze zomer?

23 juni 2020 om 16:29 Partnercontent

Veel Nederlanders houden dit jaar vakantie in eigen land of gaan helemaal niet op vakantie. Het idee van overvolle vliegtuigen en hotels schrikt af en met het prachtige weer in Nederland is thuisblijven zeker geen straf. 

Nu de grenzen in Europa weer open gaan, nemen de mogelijkheden voor een buitenlandse vakantie toe. Sommige mensen stappen liefst direct in de auto naar het zuiden, maar een grote groep Nederlanders twijfelt nog. Zijn de bestemmingen wel veilig? Wat als je ziek wordt in het buitenland? Andere mensen hebben hun eerdere geboekte vakantie inmiddels geannuleerd. Veel mensen bekijken het positief en maken van de gelegenheid gebruik om het eigen land te verkennen en om huis en tuin onderhanden te nemen.

Ontdek je plekje in eigen land

Met de blik op eigen land, blijken er opeens veel mooie plekken te zijn waar als vakantiebestemming nooit aan gedacht is. Een vaarvakantie in de Biesbosch of op de meren van Friesland. Fietsen in Drente of in heuvelachtig Limburg. Een strandvakantie in Zeeland of kamperen op de Utrechtse Heuvelrug. Zo is er een veelheid aan locaties waar je kan genieten van rust en ruimte dichtbij in Nederland. Ook voor dagtripjes zijn er veel leuke opties, zonder in de rij te staan naar het strand of voor een pretpark.

Thuis als basis

Voor veel mensen is het huis dit jaar de basis, niet alleen de afgelopen periode maar ook in de zomervakantie. Naast bezoeken van familie en vrienden staan er vaak korte uitjes op de agenda. Tegelijkertijd biedt de zomervakantie de gelegenheid om het eigen huis eens goed onder handen te nemen. Van opruimen tot onderhoud en het herinrichten van de bestaande ruimte.

Na een periode van veel thuis zijn, komen veel Nederlanders tot het besef dat hun huis niet meer optimaal ingericht is voor de huidige situatie. Kinderen worden ouder, thuiswerken raakt ingeburgerd, de garage wordt eigenlijk niet gebruikt etc. Grijp de zomervakantie aan om eens goed na te denken over de huidige ruimten en de behoeften van de bewoners. Zo kan een verloren hoekje wellicht een uitstekende werkplek worden en een garage een speelkamer. 

Klussen en opruimen

Als eenmaal duidelijk is welke veranderingen wenselijk zijn, is het een kwestie van plannen en concreet maken. Niet iedereen vindt klussen leuk en er zijn klussen die te ingewikkeld zijn. In dat geval is klus marktplaats Zoofy een uitkomst. Zo is het eenvoudig een vakman te vinden, voor zowel kleine klussen in huis zoals een internetkabel doortrekken naar de nieuwe werkhoek of wifi installeren tot groter klussen zoals een dakreparatie of het isoleren van de garage. Vaak begin je niet aan een verbouwing omdat het bij voorbaat al te ingewikkeld lijkt, maar met de juiste experts kan het makkelijker en sneller gedaan worden dan je denkt. 

Geen zin in verbouwingen? Je kan ook een klein projectje verzinnen om huis of tuin leuker aan te kleden. Zo zijn kanalen als Pinterest en Youtube erg inspirerend. Je vindt er niet alleen duizenden prachtige interieurs, maar ook vele ideeën om zelf een tafel, kast of buitenkeuken te maken. Ook voor een aanpassing van je inrichting met bepaalde decoratiestijlen worden volop belicht door de miljoenen gebruikers op deze platforms. Zo kan je zelf eigen boards creëren op Pinterest met de leukste foto´s om in je eigen huis toe te passen.

De zomer is ook een goede gelegenheid om het huis grondig op te ruimen. Dat geeft niet alleen meer ruimte, maar werkt ook therapeutisch. Ongemerkt verzamelen we veel rommel, of we bewaren spullen die niet meer gebruikt worden. Via Marktplaats of vrienden of kennissen kan je vast mensen blij maken met ongebruikte spullen. Je zult zien dat dit bevrijdend werkt!  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie