Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Wouter van Dijk

Plan voor voormalig scoutinggebouw vindt doorgang

19 juni 2020 om 13:13 Nieuwbouw

NIJKERK Na afbraak van het voormalige scoutinggebouw aan de Nautenaseweg in Nijkerk wordt hier een appartementencomplex voor senioren gebouwd met vier woningen. Daarnaast acht vrijstaande woningen.

Wijnand Kooijmans

Door het college van burgemeester en wethouders is het ontwerp-bestemmingsplan vastgesteld hetgeen ter inzage wordt gelegd. De omwonenden worden schriftelijk hierover geïnformeerd. Met hen is tijdens twee inloopavonden gesproken over de plannen. Aan de hand van de uitkomsten zijn diverse uitgangspunten bijgesteld. Met name de bewoners aan de Beekhoven hebben aangegeven desondanks hun bedenkingen te hebben bij het plan.

DOORNSTEEG Gezien het geringe aantal woningen en de specifieke aandacht voor seniorenwoningen is besloten dat binnen het plan geen sociale huurwoningen worden gebouwd. Om dit te compenseren wordt drie extra sociale huurwoningen opgenomen in de plannen voor de derde fase van het nieuwbouwgebied Doornsteeg.

Het college geeft aan dat in het plan voldoende parkeerplaatsen zijn opgenomen. Bij de vrijstaande woningen gebeurt dit op eigen erf. Ook bij het appartementengebouw wordt voorzien in parkeerplaatsen op eigen terrein. Daarnaast kan er worden geparkeerd in de openbare ruimte op het binnenterrein.

ONTSLUITING In het ontwerp-bestemmingsplan heeft het college aangegeven waarom is gekozen voor een ontsluiting op de Beekhoven en niet op de Nautenaseweg. Woningen die direct zijn gelegen aan de Holkerweg en de Beekhoven worden direct ontsloten op deze beide wegen. Voor langzaam verkeer komt er wel een ontsluiting naar de Nautenaseweg.

In verband met de corona-crisis is het niet mogelijk voor de gemeente een nieuwe inloopavond te houden. Op afspraak kan het ontwerp-bestemmingsplan en het daarbij behorende beeldkwaliteitsplan wel worden ingezien bij de publiekswinkel van het stadhuis. Aangegeven wordt dat de plannen niet substantieel zijn gewijzigd ten opzichte van wat is gepresenteerd tijdens de inloopbijeenkomsten.

EIGENDOM De locatie is eigendom van de gemeente. De herontwikkeling moet daarmee door de gemeente zelf ter hand worden genomen. De verwachting is dat er uiteindelijk een positief saldo voor de gemeente uitrolt.

advertentie
advertentie