Bestuurder Wouter van den Top kijkt met een tevreden gevoel terug op de afgelopen maanden en kijkt vooruit.
Bestuurder Wouter van den Top kijkt met een tevreden gevoel terug op de afgelopen maanden en kijkt vooruit. Gemeente Nijkerk

Kansen voor De Bunte Vastgoed: ‘Focus ligt op nieuwe projecten’

17 juni 2020 om 14:30 Corona Coronavirus

NIJKERK De Bunte Vastgoed Oost heeft in de loop der jaren heel wat woningen kunnen opleveren in de gemeente Nijkerk, maar nooit lag er zo’n grote uitdaging als verkopen in een tijd van een wereldcrisis. Toch kijkt bestuurder Wouter van den Top met een tevreden gevoel terug op de afgelopen maanden en hij kijkt vooruit.

Het team achter De Bunte Vastgoed Oost had met diverse scenario’s rekening gehouden voor als een ramp de woningmarkt trof, behalve een virus. Van den Top: ,,We hadden plannen klaar liggen voor veranderingen in bijvoorbeeld de regelingen in de stikstofuitstoot. Maar dat een virus als corona de woningmarkt zou bedreigen, werd een unieke situatie.” In Nijkerk was voor hen de laatste verkoopmanifestatie eind februari in De Schakel, waar rond de 800 geïnteresseerde kopers op af kwamen. ,,Hierna kwam er een publieke inschrijving en kregen mensen hun nieuwe woning toegewezen.”

Een opluchting dat een project dat net voor de coronacrisis van start ging toch uiteindelijk verkocht was.

Na de intelligente lockdown werd het pas merkbaar hoeveel invloed corona kreeg op de samenleving. ,,Mensen waren blij dat ze een woning hadden toegewezen gekregen, maar een beperkt aantal werd angstig door het coronavirus. Ze wisten immers niet wat er op hen af zou komen. In dit nieuwe plan was er ook veel ruimte voor seniorenwoningen en het waren vooral de senioren die nu aan de handrem trokken en van de woningen af zagen. Gelukkig waren er ook genoeg mensen die dit zagen als een kans die ze niet snel meer zouden krijgen en stand bleven houden.” De midden- en hoekwoningen bleven erg in trek. Na een paar maanden waren alle woningen verkocht. ,,Het was een opluchting dat een project dat net voor de coronacrisis van start was gegaan en tijdens de coronacrisis verkocht moest worden toch uiteindelijk verkocht was.”

IN BEWEGING Er is een heel beperkte vertraging in de bouw opgetreden. ,,Het was heel fijn dat medewerkers van de bouw gewoon hun werk mochten uitvoeren, met inachtneming van de regels die door het RIVM zijn opgelegd. Een vertraging van een half jaar zou vreemde situaties hebben opgeleverd", stelt Van den Top.

De woningmarkt blijft in beweging en de vraag die vanuit de Regio Food Valley komt, wordt op de voet gevolgd door De Bunte Vastgoed. ,,Wij zijn aangesloten bij de vastgoedmonitor en we zien een behoorlijke vraag naar woningen in onze regio vanuit het westen ontstaan. Die vraag valt niet weg door de coronacrisis. Er komt mogelijk een grotere druk op de markt van betaalbare woningen. Wij blijven samen met gemeenten worstelen om woningen te realiseren voor deze doelgroep.”

De komende maanden focust Van den Top zich samen met het team op de verkoop van de volgende fase van Doornsteeg. Daarnaast ligt de aandacht bij diverse inbreidingsplannen en de volgende woonwijk in Nijkerk, Spaanse Leger. ,,Voor de realisering van deze ontwikkeling werken we nauw samen met de gemeente Nijkerk en zijn we druk bezig om het bestemmingsplan gereed te maken.”

Bekijk hieronder de bijbehorende video:


Dit artikel kwam mede tot stand in samenwerking met de gemeente Nijkerk.

advertentie
advertentie