Afbeelding
Pixabay

Bakkers opgelet: LekkerNijkerk houdt bakwedstrijd

16 juni 2020 om 08:52 Maatschappelijk

NIJKERK LekkerNijkerk houdt op zaterdag 27 juni de bakwedstrijd ‘Lekker Nijkerk Bakt’. Inwoners van Nijkerk kunnen zich opgeven om mee te doen. Een deskundige jury proeft en beoordeelt het gebak. 

Het lekkerste baksel wint een bonbon workshop bij BonTom, een bekende Nijkerkse chocolatier. De taarten en gebakjes die overblijven worden uitgedeeld aan inwoners van de gemeente die een opsteker kunnen gebruiken.

STEUNTJE IN DE RUG ,,Stichting Citymarketing Nijkerk zocht naar een manier om juist in deze tijd iets vrolijks te doen voor de Nijkerkers. We dachten meteen aan iets met eten of bakken. Zo is het idee voor Lekker Nijkerk Bakt ontstaan", vertelt Iris Lengkeek van LekkerNijkerk. ,,Het mooie van deze actie is, dat de taarten die overblijven uitgedeeld worden aan inwoners van de gemeente, die juist in deze tijd een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Naast een hoofdprijs om van te smullen, is dit voor de mensen misschien een extra mooie reden om mee te doen."

Iedereen kan zich aanmelden via bakken@lekkernijkerk.nl. Vanwege het coronavirus bakt iedereen thuis, het enige wat de deelnemers moeten laten weten, is hun adres. Het gebak wordt op 27 juni, na 12.00 uur thuis opgehaald. In verband met corona gebeurt dit alles met gepaste afstand. Het gebak wordt vervolgens gebracht naar Wijngaard Aan de Breede Beek, waar een Nijkerkse jury de taarten zal beoordelen. 

De jury wordt later bekend gemaakt. Na het kiezen van de winnaar, zullen de taarten worden uitgedeeld in Nijkerk.

advertentie
advertentie