De nieuwe locatie van het Kringloopcentrum
De nieuwe locatie van het Kringloopcentrum Harry Koelewijn

Nieuwe locatie voor Kringloopcentrum Nijkerk

11 juni 2020 om 10:40 Nieuwbouw

NIJKERK Op de huidige locatie aan de Bruins Slotlaan kan de Stichting Kringloopcentrum Nijkerk niet verder. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze week ingestemd met de nieuwe locatie op het Van Reenenpark 39 in Nijkerk, in de garage achter de Spare Rib Express.

Met het verlenen van de omgevingsvergunning is aan de onzekerheid voor de vrijwilligers en de medewerkers een einde gekomen. ,,Het college is blij dat er op zo’n korte termijn een oplossing gevonden is. De kringloopwinkel is belangrijk voor het hergebruik van goederen en wordt zeer gewaardeerd door veel inwoners. Ook is het een plek waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring kunnen opdoen. Wij wensen de medewerkers en vrijwilligers veel plezier en succes op deze nieuwe locatie”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan. 

Ook het bestuur van de Stichting Kringloopcentrum Nijkerk is volgens de gemeente blij met het besluit. ,,Toen deze locatie in beeld kwam, waren wij meteen enthousiast. Na het indienen van de aanvraag voor de omgevingsvergunning, hebben wij een gesprek gehad met de wethouder. Hierna kon de vergunning gelukkig snel worden verleend. Wij hopen onze klanten snel weer te kunnen ontvangen op deze prachtige nieuwe locatie”, aldus de heer Huijgen namens de stichting.

Het vinden van een geschikte locatie was volgens het college niet eenvoudig. Uiteindelijk kwam de mogelijkheid van de locatie aan het Van Reenenpark in beeld. De invulling past binnen het bestemmingsplan. Daarnaast is de ruimte is zeer geschikt als kringloopwinkel. Ook is er voldoende ruimte voor parkeerplaatsen voor de bezoekers. Dit alles heeft het college naar eigen zeggen meegenomen in haar besluit. 

De Stichting Kringloopcentrum Nijkerk kan nu aan de slag met de verhuizing. De verwachting is dat de kringloopwinkel op het Van Reenenpark medio juli opengaat.

advertentie
advertentie