,,De heropening van restaurant Japas vorige week was een heel rare gewaarwording
,,De heropening van restaurant Japas vorige week was een heel rare gewaarwording", vertelt eigenaar Harmen de Glint. Harmen de Glint

'Heropening van Japas was een heel rare gewaarwording'

11 juni 2020 om 08:00 Mensen

NIJKERK De heropening van restaurant Japas in Nijkerk ,,was een heel rare gewaarwording", vertelt eigenaar Harmen de Glint. ,,Alles wat voor de coronacrisis zo normaal was, heeft 2,5 maanden stil gestaan. Het leek er dan ook op alsof we weer een nieuwe zaak aan het openen waren. Iedereen was gespannen. Uiteindelijk voelde het allemaal weer snel vertrouwd en hebben de gasten een heel leuke avond gehad." In de rubriek 'Op de man af' leren we Harmen beter kennen. 

Leeftijd: 36.

Woonplaats: Harderwijk. 

Beroep: Ondernemer.

Hobby’s: Mijn passie voor werk en heerlijk uiteten gaan.

Hoe zijn uw horecazaken door deze coronatijd gekomen? De horeca zit nog steeds in een lastig pakket. Enerzijds ben je wel gelukkig dat we weer een aantal gasten (max. 30) mogen ontvangen, maar anderzijds is dit nog lang niet genoeg om een rendabele zaak te draaien. We zijn er dus nog lang niet. Ook de 1,5 meter regel maakt het in de horeca niet makkelijk. We hebben ons tijdens de gehele sluiting voornamelijk gefocust op onze afhaal.

Nu uw horecazaken heropend zijn, hoe gaat u om met de 1,5 meter regel, welke maatregelen heeft u moeten nemen? Wij hebben onze zaak volledig aangepast aan de RIVM-richtlijnen. De 1,5 meter is hier een van de belangrijkste maatregelen. Gelukkig hebben wij een grote zaak en kunnen wij onze gasten goed de ruimte bieden. Wij hebben speciaal voor vrienden en niet-huishoudens grote tafels gecreëerd. Op deze manier kunnen ook zij bij ons terecht. Alle tafels staan 1,5 meter van elkaar af, wel heeft dit natuurlijk enorm veel negatieve impact op de totale bezetting, de restaurantcapaciteit is door corona zeker met 50 procent afgenomen.

Even iets anders, wat zou u graag nog eens willen doen? Een mooie reis maken met m’n vrouw en kinderen, bijvoorbeeld met een camper door Canada.
Met welke beroemdheid zou u een keer uit eten willen gaan? Mark Rutte lijkt me op dit moment wel een zeer interessante. Gezien de coronacrisis heb ik denk ik genoeg gespreksstof om hem een hele avond bezig te houden.

Lijfspreuk: Doe de dingen waar je energie van krijgt.

Wat is uw definitie van geluk en waarom? Geluk zit hem in heel veel dingen. De mensen om je heen hebben hier ook veel invloed op. Genieten van de mensen die je dierbaar zijn zoals je vrouw en je kinderen, of je vrienden en/of familie. Ook bestaat het leven voor een groot deel uit werken, ook hier is het belangrijk dat je dingen doet die je leuk vindt en waar je energie uit haalt. Op deze manier sta je elke dag weer met een glimlach op en geeft dit je elke dag weer de nodige energie en geluk. Geluk is tot een bepaalde mate dus zeker afhankelijk hoe je het leven aanvliegt.

Wat is uw slechtste gewoonte? Doorslaan in m’n werk en weinig oog meer hebben voor de dingen om me heen.

Waar geeft u los van noodzakelijke dingen het meeste geld aan uit? Mijn vrouw, (grapje) ... zelf ben ik niet zo’n big spender. Maar ik ga wel graag lekker uit eten. Dan kijk ik niet echt naar de rekening, ik kan daar echt van genieten. 

Welk tv-programma wilt u niet missen en waarom niet? Zelf kijk ik eigenlijk niet zoveel televisie. Vaste prik is meestal het 'NOS journaal' en een praatprogramma zoals 'Beau' of 'Jinek'. Ook vinden wij de 'Meilandjes' wel grappig en kan ik ook heerlijk kijken naar 'Ik vertrek' of 'Helemaal het einde'.

Favoriete Netflix-serie? Dit doe ik eigenlijk nooit, maar ben ooit begonnen aan de 'Game of Thrones', helaas door mijn drukke bestaan nooit kunnen afkijken.

Met wie zou u wel eens een dag willen ruilen? Een beroemde zanger of artiest. Dat lijkt me ontzettend gaaf, om voor een volle arena op te treden en dan het hele publiek door het dolle heen te krijgen. Geweldig gevoel lijkt me dat.

Wat was tot nu toe uw leukste vakantie (land, plek/regio, activiteit)? En waarom? Wij zijn dol op Italië. Niet alleen om het heerlijke eten, maar ook omdat je daar fantastische plekjes aan natuur en historie hebt. De regio Florence of de kuststreek aan de Middellandse Zee zijn prachtige wandelgebieden. Mooie mix van cultuur, geschiedenis, natuur en natuurlijk heerlijk eten.

Wat was als kind uw droomberoep? Ik wist als kind al snel dat ik zelfstandig ondernemer wilde worden of manager. Ik droomde van een eigen supermarkt. Op een of andere manier heb ik het altijd leuk gevonden om met mensen te werken. Belangrijk zijn binnen een organisatie of het verschil willen maken. Weet niet zo goed waar dit enthousiasme vandaan kwam, maar het zal mogelijk met mijn opvoeding en karakter te maken hebben gehad.

Wat is uw mooiste jeugdherinnering? De vakanties met het hele gezin naar Frankrijk op de camping. Ik kom uit een groot gezin van 7 broers en zussen. Een keer per jaar gingen we met een volgepakte auto en caravan naar Zuid-Frankrijk. M’n vader was in het dagelijks leven altijd veel aan het werk en zagen wij niet veel, maar op vakantie waren we dan echt samen.

Wie is uw grote voorbeeld? Denk toch wel dat dit mijn ouders zijn. Ik heb een goede en vertrouwde opvoeding gehad. Er zijn altijd zaken die je zelf anders zou doen, maar ik neem in veel dingen een voorbeeld aan mijn ouders.

advertentie
advertentie