Nicolette van Ravenhorst, Nathalie Heilbron en Bertha van Dusschoten van de DA drogisterij Paasbos. Op de foto ontbreken Anja Verschoor en Elena van de Broek.
Nicolette van Ravenhorst, Nathalie Heilbron en Bertha van Dusschoten van de DA drogisterij Paasbos. Op de foto ontbreken Anja Verschoor en Elena van de Broek. Maranke Pater

Nieuwe eigenaresse van DA start in crisistijd

10 juni 2020 om 16:00 Corona Coronavirus

NIJKERK Bertha van Dusschoten heeft begin mei de DA Drogisterij in winkelcentrum Paasbos overgenomen. Middenin de coronacrisis begon ze aan haar grote avontuur.

Het voelt voor Dusschoten als een bizarre tijd. Vorig jaar benaderde de vorige eigenaar haar om zijn zaak over te nemen: ,,Ik werkte al drie jaar als verkoopmedewerkster toen mijn contract bijna af liep. Omdat de vorige eigenaar de zaak wilde afstoten vroeg hij of ik zijn zaak wilde overnemen.” Dusschoten heeft al aardig wat ervaring in de detailhandel. Als hoofdcassiere werkte ze sinds haar 15e bij de Boni in de weekenden. Toen ze haar opleiding had afgerond werkte ze een poos voor de drogist op het Plein. ,,Toen mijn kinderen kwamen besloot ik jarenlang thuis te blijven. Het was dan ook heel fijn dat ik bij de DA terecht kon toen ik weer ging werken. Ik kreeg steeds meer leidinggevende taken erbij.”

NIET DICHT De inkt van de handtekening die ze bij de bank zette was nog niet droog of de coronacrisis kwam om de hoek kijken. ,,Toen de persconferentie over de lockdown kwam, werd ik meteen gerustgesteld. Al zou er een complete lockdown komen, de drogisterijen hoefden niet dicht. Ik was al blij dat ik geen kapperszaak of horeca overgenomen had.” Meteen besloot Van Dusschoten om maatregelen te nemen in de winkel. ,,We zijn allemaal met handschoenen aan gaan werken. Bij de ingang kwamen mandjes die verplicht meegenomen moeten worden in de winkel, zodat wij weten hoeveel klanten er zijn.” 

De crisis was duidelijk voelbaar in de DA: ,,In het begin kwam er een run op paracetamol. Ook de handschoenen en de handgels vlogen de winkel uit. Wij noemen die drie artikelen nog steeds corona-artikelen. Het was heel bizar. Klanten kwamen de winkel binnen rennen voor paracetamol en waren er ook weer net zo snel uit omdat de angst voor besmetting en ziek worden overheerste. Ondanks de dreiging van het virus heb ik toch halverwege april mijn handtekening gezet onder het huurcontract van meneer Van den Tweel.”

BUURTFUNCTIE Inmiddels is met de versoepeling van de maatregelen ook de rust weer aan het terugkeren. ,,Oudere klanten kwamen aan het begin van de crisis niet meer in de winkel. Als ze echt wat wilden hebben mochten ze bellen en dan kwamen we de producten brengen. Gelukkig zien we hen nu gelukkig ook weer langzaamaan terug komen. Na eerste versoepeling kwamen ze weer naar ons toe. We zien dat onze drogisterij nog steeds een buurtfunctie heeft, mensen komen graag een praatje maken. Binnen de winkel zijn grote displays verwijderd zodat de paden groter zijn geworden. De stellingen zijn vrij laag zodat de hele winkel te overzien is. Hierdoor kunnen we de anderhalve meter waarborgen.”

Bekijk hieronder de bijbehorende video.


Dit artikel kwam mede tot stand in samenwerking met de gemeente Nijkerk.

Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie