Afbeelding
Kees van den Heuvel

Dominee Overvliet verlaat Kruiskerk

9 juni 2020 om 14:15 Religie

NIJKERK Dominee Jan Willem Overvliet heeft het beroep aangenomen van de Protestantse Gemeente Rheden. Dat betekent dat hij de Kruiskerk in Nijkerk na zestien jaar gaat vaarwel zal zeggen. 

Kees van den Heuvel

Ouderling Jan van de Kuinder van de Kruiskerk leek nog een beetje beduusd van dit nieuws. ,,Dit moet nog even indalen", zei hij zondag bij aanvang van de eerste kerkdienst in weken, die weer door maximaal dertig personen bezocht mocht worden. 

Jan Willem Overvliet begon met werken in de dorpen Nagele en Tollebeek in de Noordoostpolder. Vervolgens werd hij predikant in Heemse-Hardenberg en in 2004 is hij verhuisd naar Nijkerk. Zijn vrouw Nienke werd toen geestelijk verzorger in een ziekenhuis in Utrecht.

,,Waarom trekt Rheden mij aan? Het is een mooi dorp in een prachtige omgeving", aldus Overvliet. ,,Daarnaast is de gemeente in Rheden in mijn ogen een open kerk, met een progressieve oecumenische inslag. Een kerk met gevoel voor een stijlvolle liturgie, een Bijbelse verkondiging en met een open oog en hart voor wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Dat spreekt mij aan. Of mijn beeld helemaal klopt, dat zal misschien niet. Maar ik hoop dat we hoe dan ook veel goeds aan elkaar mogen beleven en ik verheug me op een nadere kennismaking."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie