Afbeelding
Henk Merjenburgh

Slagbomen worden vervangen door camera's

5 juni 2020 om 17:05 Verkeer en vervoer

NIJKERK De slagbomen op de bedrijventerreinen Arkervaart en Watergoor worden vervangen door camera’s. Hiervoor is een bedrag nodig van 87.500 euro. Dit geld was al gereserveerd voor de vervanging van de slagbomen.

Wijnand Kooijmans

In 2009 zijn de slagbomen geplaatst om het aantal inbraken te beperken. Dit in combinatie met surveillances en camerabewaking. Door defecten en sabotage van zowel sloten als slagbomen konden delen van de beide bedrijventerreinen de afgelopen periode niet afgesloten worden of bomen niet geopend. Daarnaast is door de fysieke afsluiting beperkte toegang voor hulpdiensten.

Het gaat om camera’s die de kentekens registreren bij de in- en uitgangen als slimme camera’s op de posities van de slagbomen. Hits op de camera’s kunnen direct worden gevolgd door zowel politie als surveillanten van Securitas.

Met de komst van de camera’s wordt sabotage zo veel mogelijk uitgesloten en is de toegang voor hulpdiensten altijd gewaarborgd. Ook is de veiligheid van de ondernemers maximaal verzekerd. De gemeente bespaart tevens op de kosten van schade door aanrijdingen en sabotage.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie