Lezing: waarom wij wandelen
Lezing: waarom wij wandelen Bibliotheek Nijkerk

Lezing: Waarom wij wandelen op woensdag 14 maart in Bieb Nijkerk

9 maart 2018 om 11:31 lokaal Deel je nieuws

Flip van Doorn komt naar Nijkerk. Deze wandelaar, schrijver en ontdekkingsreiziger in Nederland vertelt Waarom wij wandelen. De lezing wordt georganiseerd ter ere van de 60ste Veluwewandeltocht in 2018 (26 mei). De organisatie is in handen van de Bibliotheek, de Stichting Veluwe Wandeltocht Nijkerk en het Toeristisch Infopunt/Roodbeen.

In zijn boek De eerste wandelaar vertelt Flip van Doorn het verhaal van Craandijk en van zijn tijd, van de ontdekking van het belang van natuurbehoud en monumentenzorg, de opkomst van nieuwe vervoermiddelen en van het toerisme. De lezing Waarom wij wandelen sluit aan bij het boek. Van Doorn diept de thema's verder uit en gaat met zijn publiek het gesprek aan over onze diepste drijfveren. Wandelen blijkt veel meer dan alleen een plezierig tijdverdrijf. 

Flip van Doorn (1967) publiceert onder andere in Trouw en Algemeen Dagblad. Van zijn gids Nederland – 1000 plekken die je écht gezien moet hebben werden 30.000 exemplaren verkocht. Vorig jaar verscheen zijn nieuwste boek, De eerste wandelaar. Hierin beschrijft hij de opkomst van het wandeltoerisme in Nederland en de belangrijke rol die zijn verre oudoom Jacobus Craandijk daarin speelde.

Locatie: Bibliotheek Nijkerk
Aanvang: 20.00 uur

Kaartjes à € 5,00 zijn online te bestellen via www.bibliotheeknijkerk.nl of verkrijgbaar  bij de bibliotheek of de Meiden van Roodbeen (Verlaat 13).
Of zijn verkrijgbaar aan de deur op de avond zelf!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie