Het rijdend materiaal van Transportbedrijf GL De Haan BV gaat over op blauwe diesel bij Bast Driedorp.
Het rijdend materiaal van Transportbedrijf GL De Haan BV gaat over op blauwe diesel bij Bast Driedorp. Maranke Pater
Advertorial

Bast Driedorp levert blauwe diesel aan de Haan

13 mei 2020 om 10:00 Zakelijk

NIJKERK Tankstation Bast Driedorp aan de Barneveldseweg 113-115 levert sinds afgelopen weekend blauwe diesel aan bedrijven en personen. Dankzij Transportbedrijf De Haan kan deze energiezuinige diesel aangeboden worden aan de zakelijke markt en de consument.

Het liefst had Bast Driedorp een groot feest van de lancering van Blauwe Diesel willen maken, maar vanwege de coronacrisis is dit niet mogelijk. Toch wil het bedrijf er graag bij stilstaan dat ze dankzij Transportbedrijf GL De Haan BV nu de mogelijkheid hebben gekregen om blauwe diesel te leveren. Gert Bast: ,,We hebben al jaren een reservepomp, die vroeger werd gebruikt om landbouwmachines van brandstof te voorzien. Nu kunnen we de wereld een stukje duurzamer maken.” Het was Graddus de Haan, mede-eigenaar van het transportbedrijf, die contact opnam met Bast Driedorp. De Haan: ,,Wij rijden veel voor overheidsbedrijven en grote bedrijven als Prorail. De overheid eist van de bedrijven die ze inhuren dat zij wat doen aan CO2-reductie. Het doel is de uitstoot van CO2 drastisch te verlagen. Onze chauffeurs zijn op cursus geweest en in hun manier van handelen is de reductie al in gang gezet, onder meer door hun motoren niet meer stationair te laten draaien tijdens het in- en uitladen. Voor 2024 hebben we echter nog een flinke reductie op de planning. Alle chauffeurs die richting de A1 gaan, tanken daarom vanaf nu bij Bast Driedorp blauwe diesel.”

BLAUWE DIESEL Leverancier van de blauwe diesel is Guliker’s Gas en Oliehandel BV uit Putten. Chris van Lopik is manager van het bedrijf: ,,Blauwe diesel is een synthetische brandstof, geen fossiele brandstof. Fossiele brandstof wordt uit de grond gepompt, iets wat het milieu steeds meer en meer belast. Ook de voorraad fossiele brandstoffen raakt een keer op. Een grondstof van de blauwe diesel is high vegetable oil, olie die gediend heeft in de voedselketen.” Door blauwe diesel wordt de CO2-uitstoot met twintig procent gereduceerd, iets wat het bedrijf Guliker al heeft laten onderzoeken door een afnemer uit Putten.

De Haan: ,,Het kost ons als bedrijf op jaarbasis 16.000 euro, maar hierdoor kunnen wij ons wel committeren aan de CO2 prestatieladder.” Van de dertig personeelsauto's en vrachtwagens die richting de A1 rijden, zullen er zoveel mogelijk gebruik maken van de pomp aan de Barneveldseweg. De Haan: ,,Wij zetten als bedrijf hiermee de eerste stap en ik hoop dat andere bedrijven ons voorbeeld zullen volgen.”

Bast is op zijn beurt blij dat hij in samenwerking met De Haan de blauwe diesel nu voor Nijkerk en omgeving beschikbaar kan maken. ,,Om rendabel te worden moet je dit met partners kunnen doen en het is mooi dat De Haan dit ons gunt. Als Nijkerkse bedrijven kunnen we elkaar zo versterken.”

Bast Driedorp. Barneveldseweg 113-115 3862 PB Nijkerk. Tel: 033-2453786. www.bastdriedorp.nl.

Door Maranke Pater

Maranke Pater
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie