Afbeelding
Politie

Voortvluchtige veroordeelde mede door smerige broek in Nijkerk aangehouden

12 mei 2020 om 12:25 Misdaad

NIJKERK De politie heeft in Nijkerk een 55-jarige Nederlander aangehouden die na een veroordeling nog een gevangenisstraf van 254 dagen moest ondergaan.

Omstreeks 10.00 uur maandagochtend zagen medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid op een carpoolplaats in Nijkerk een ontmoeting tussen twee personen die daar beide afzonderlijk waren aangekomen. De ene man stapte bij de andere in en de auto reed vervolgens met hoge snelheid weg. Dit wekte de nieuwsgierigheid bij de agenten en ze reden er in een onopvallende auto achteraan met de intentie de auto een stopteken te geven en te controleren. Echter zover kwam het niet.

OVER HEGGEN In de doodlopende straat De Kelis in Voorthuizen stopte de auto en vluchtte de bestuurder. Toen de agenten bij de auto stopten kwam er een vrouw uit één van de huizen die vertelde dat net een man bij haar de tuin in kwam rennen en over de heggen was gesprongen. Hij leek wel op de vlucht, zei ze. De bijrijder had volgens eigen verklaring een zakelijke ontmoeting met de bestuurder en hij wist ook niet waarom die ineens op de vlucht ging.

Bij het onderzoek in de auto vonden de agenten in een tasje een rijbewijs en een paspoort. Volgens de politiesystemen werd de eigenaar van het paspoort nog gezocht om een straf van 254 dagen uit te zitten. De agenten hebben in de omgeving gezocht, maar hebben de man niet meer aangetroffen.

SMERIGE BROEK Omstreeks 12.00 uur kregen ze de melding van de regionale Eenheid 0ost-Nederland, dat een agent van die eenheid op de Appelsestraat in Nijkerk een man heeft aangesproken die aan het signalement voldeed. Bovendien droeg hij een smerige broek met gaten erin. De agenten van de Landelijke Eenheid zijn er onmiddellijk heengereden en hebben de bestuurder overgenomen en aangehouden. De 55-jarige man, Nederlandse nationaliteit, maar nu woonachtig in Duitsland is ingesloten en zal zijn straf nu uitzitten.

advertentie
advertentie