Afbeelding
TV Sparta

'Veel animo om weer te tennissen op banen TV Sparta'

11 mei 2020 om 06:24 Tennis

NIJKERK 'Goed nieuws! We mogen de baan weer op!' staat er sinds zaterdagmiddag 9 mei op de website van de tennisvereniging aan de Watergoorweg. Onder voorwaarden en restricties mogen de tennisbanen vanaf 11 mei ook door volwassenen gebruikt worden nadat de jeugd een week geleden met de trainingen gestart is.

Van dubbelspel is nog geen sprake en de kantine, de kleedkamers en het terras zijn nog gesloten terwijl er alleen in hoge nood gebruik gemaakt kan worden van de toiletten. Leden moeten thuis een bidon met water vullen en mogen maximaal 1 uur gebruik maken van de vooraf gereserveerde baan. De restricties zijn naar verwachting tijdelijk en tegen het eind van de maand mei wordt er misschien al weer wat meer mogelijk, zoals de openstelling van het terras, het toestaan van 'dubbelspel' en een beperkte openstelling van de kantine.

Desalniettemin liep het sinds zaterdagavond storm, meldt de vereniging, want ruim honderd leden hebben in amper 24 uur een baan gereserveerd: veel enthousiaste tennissers stonden te popelen om weer te beginnen.

ONDERHOUD TV Sparta heeft bepaald niet stilgezeten tijdens de lockdown. Er werd groot onderhoud verricht aan het gehele tennispark, zodat de banen er weer op en top bij liggen. Verder is een nieuwe energiezuinige verwarmingsketel geïnstalleerd en hebben de keuken en magazijn een gedaantewisseling ondergaan. In de verdere verduurzaming van de vereniging kunnen leden als de kantine weer open is gratis koud water tappen uit een waterkoeler, waarmee de toch al milieuvriendelijke vereniging de strijd aangaat met de petflessencultuur.

Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie