Afbeelding
Gerrit Steen

'Deze herdenking is te belangrijk om zomaar voorbij te laten gaan'

5 mei 2020 om 09:21 Evenementen

HOEVELAKEN Wethouder Wim Oosterwijk heeft op maandagavond 4 mei namens de gemeente Nijkerk een krans gelegd tijdens de dodenherdenking in Hoevelaken. Vanwege het coronavirus was gekozen voor uitsluitend twee minuten stilte, een kranslegging, een toespraak van wethouder Wim Oosterwijk en een gedicht dat werd voorgelezen door Eva Haverkamp.

Hoewel er tijdens deze alternatieve herdenkingsplechtigheid geen publiek welkom was en er evenmin een bijeenkomst in De Stuw was kwamen er toch enkele belangstellenden naar het monument die zich allemaal keurig aan het ‘nieuwe normaal’ hielden, anderhalve meter afstand.

Wethouder Wim Oosterwijk sprak van ‘uitzonderlijke omstandigheden’. “We zijn hier nu noodgedwongen maar met een paar mensen. Maar, wat goed dat we de mogelijkheden hebben aangegrepen om ook vandaag stil te staan bij de slachtoffers van oorlog en de grote waarde van vrijheid. Deze herdenking is te belangrijk om zomaar voorbij te laten gaan. Vrede overkomt je niet, vrede maken we samen, door respect te hebben voor elkaar, door naar de ander om te zien. Vandaag staan we stil bij de mensen die we aan oorlog verloren zijn. Morgen vieren we dat de oorlog het laatste woord had en zijn we ons er weer van bewust dat het aan ons is om vrede en vrijheid te beschermen en te bewaren.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie