De kandidaat-raadsleden van het CDA
De kandidaat-raadsleden van het CDA Ronald Smeenk

CDA: Verlaging OZB is sigaar uit eigen doos

8 maart 2018 om 20:53 Sport/sport Deel je nieuws

Vorige week kwam het AD met het bericht: bij de inwoners van Nijkerk kan de vlag uit! Het AD baseerde dat op een onderzoek van de Vereniging Eigen Huis waaruit blijkt de  Onroerende Zaak belasting in Nijkerk wordt verlaagd. Een bericht dat door sommige politieke partijen gretig werd overgenomen en op Facebook werd gepubliceerd.

Toch adviseert het CDA om die vlag maar weer snel naar binnen te halen. Want volgens het CDA “vergeet” men te melden dat de OZB nog maar recent heel fors is verhoogd. Fractievoorzitter en lijsttrekker van het CDA Joop van Ruler zegt: “De huidige coalitie van De Lokale Partij, Pro 21 en VVD heeft bij haar aantreden in 2015 de OZB direct met maar liefst 10 % verhoogd. Toen heeft het CDA al gezegd dat die verhoging absoluut niet nodig was. Dat de OZB nu zo vlak voor de verkiezingen is verlaagd is dus gewoon een sigaar uit eigen doos.”

 Van Ruler: “Het CDA heeft in eerdere jaren, toen het deel uitmaakte van de coalitie, belastingverhogingen weten te voorkomen, hoewel het toen financieel moeilijke jaren waren. Dus er is nu geen enkele reden om de vlag uit te hangen, maar wel een reden om op het CDA te stemmen want die heeft de leus “Geen OZB-verhoging” ook altijd waar gemaakt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie