Afbeelding
Ab Donker

Telefonische Lintjesregen in Nijkerk: acht Koninklijke onderscheidingen

24 april 2020 om 16:22 Mensen

NIJKERK Acht inwoners van de gemeente Nijkerk zijn tijdens de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij werden telefonisch op de hoogte gesteld door burgemeester Gerard Renkema. In verband met de maatregelen rond het corona-virus vindt de daadwerkelijke uitreiking later plaats.

Wijnand Kooijmans

Leida Demmer - van de Kamp (72) uit Nijkerk was dertien bestuurslid van de oudervereniging Philadelphia en was initiator tot het opzetten van een leef- en woonvoorziening voor jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in Nijkerk. Op dit moment is zij nog voorzitter van Stichting De Voorde. Verder betrokken bij de Hervormde gemeente, vrijwilligster bij de Club met Elkander en lid van de Wmo-raad.

Corrie van de Heg - Melis (67) uit Nijkerkerveen is sinds 1989 vrijwilliger en coördinator van de vrijwilligers bij de Nederlandse Patiënten Vereniging, projectleider busuitjes en bloemschikken bij woonzorgcentrum De Pol. Zij is nog voorzitter van de regionale werkgroep Utrecht van Schildklierorganisatie Nederland en helpdesk-medewerker bij Hulp in de Praktijk.

Els Blankesteijn - de Graaf(47) uit Nijkerk was elf jaar clubleidster bij Club Met Elkander en jarenlang clubleidster bij de Hervormde gemeente Nijkerk. In 1998 initiatiefnemer van peuterspeelzaal De Triangel en sinds bestuurslid, voorzitter en vrijwilligers. Sinds 2018 is ze coördinator van de vrijwilligsters in ontmoetingscentrum Het Paashuis.

Dinie Gerritsma - ter Veen (67) in Nijkerk was 23 jaar bestuurslid van de plaatselijke afdeling van de VBOK en tien jaar lang zorgvrijwilligster bij het hospice in Nijkerk. Sinds 1990 is zij als initiatiefnemer betrokken bij Candela (hulp aan asielzoekers) en sinds 2014 vrijwilligster bij de Stichting Hand in Hand voor Syrië en sinds 2018 vrijwilligster in het Paashuis.

Mieke Post - Koeslag (76) uit Hoevelaken is sinds 1979 gastvrouw in de Lichtenberg/Meander Medisch Centrum via het UVV Amersfoort. Van 1988 tot 2002 was ze medeoprichter als vrijwilligster actief bij Vluchtelingenwerk Hoevelaken. Sinds de jaren '70 is zij actief, onder meer als wijkhoofd binnen De Eshof.

Gisela Rotgans - Könitz (79) in Nijkerk was elf jaar lang bezorger van maaltijden bij UVV Tafeltje Dekje en van 2003 tot 2012 penningmeester bij de plaatselijke afdeling van de NVVH. Zij is nog actief als vrijwilligster bij Beweging 3.0 in onder meer het ontmoetingscentrum Nijkerk en het restaurant van St. Jozef. Ook zij excursieleidster bij het IVN en vrijwilligster bij De Zonnebloem.

Harm Heimensen (68) uit Nijkerk was van 2007 tot 2016 penningmeester van de Vereniging The Green Sparks. Sinds 1993 is hij penningmeester van de Stichting Nijkerk Schenectady en sinds 1988 lid van de Rotary Nijkerk. Hij is vrijwilliger bij de Stichting Russisch Ereveld en sinds 2010 penningmeester bij Impuls Vereniging Woortblind en sinds 2011 penningmeester bij vakantieschip PWA en Vereniging Keep them Rolling. Ook is hij actief bij de Stichting Stoomgemaal.

Roel Kloppenberg (53) uit Nijkerk is sinds 1 augustus 1988 actief als vrijwilliger bij de brandweer. Eerst bij de post Baarn en sinds september 2015 bij de post Nijkerk.

advertentie
advertentie