Afbeelding
Pixabay

Gemeente wil drugsoverlast in Hoevelaken aanpakken

21 april 2020 om 19:09 Zorg

HOEVELAKEN Vanuit Hoevelaken komen er de laatste tijd meer signalen die te maken hebben met drugsgebruik, drugsgebruik en -criminaliteit. Dat meldt de gemeente Nijkerk. Daarom werkt de gemeente samen met zorgprofessionals aan oplossingen, voor de veiligheid van iedereen. Dat doet zij langs twee sporen; het ene spoor is gericht op zorg/hulp voor jongeren met een drugsprobleem en hun ouders. Daarvoor is de Hulplijn Drugs Hoevelaken in het leven geroepen. Het andere spoor is erop gericht om drugsoverlast en -criminaliteit in beeld te brengen.

Inwoners die hierover informatie willen delen, kunnen dit anoniem doen via het Meldpunt Drugs Hoevelaken,  www.meldpuntdrugshoevelaken.nl. Beide sporen samen moeten leiden tot het oplossen van drugsproblematiek. Voor ouders en jongeren met zorgen over drugsgebruik is de Hulplijn Drugs Hoevelaken zeven dagen per week van 09.00 uur tot 21.00 uur bereikbaar via het telefoonnummer 085-1304297 . De hulplijn wordt bemenst door een vertrouwenspersoon met wie zij hun zorgen kunnen bespreken. In sommige situaties is het mogelijk dat er gezamenlijk meteen een oplossing wordt gevonden voor de problemen. Als dat niet direct lukt, kan men samen bespreken wat er nodig is, om ervoor te zorgen dat het kind veilig en gezond opgroeit. Hierbij weet de vertrouwenspersoon goed de weg naar eventuele andere organisaties die kunnen helpen.

LAAGDREMPELIG ,,Het gebruik van drugs heeft een negatieve invloed op de gezondheid", vertelt wethouder Harke Dijksterhuis. ,,Daarom is het belangrijk om met elkaar acties op te zetten om het gebruik van drugs tegen te gaan. Nu ouders tijdens de coronacrisis meer vanuit huis werken, worden sommige drugsproblemen bij jongeren zichtbaarder. Ik ben zelf vader en kan me voorstellen dat je als ouder in dat geval je zorgen wilt delen en wilt weten wat je het beste kunt doen om je kind te helpen. Ik hoop dat de hulplijn een laagdrempelige ingang kan zijn voor iedereen die zorgen wil delen of op weg geholpen wil worden naar oplossingen als het gaat om drugsgebruik."

Burgemeester Gerard Renkema is het daarmee eens: ,,Naast het spoor van de hulpverlening, is het belangrijk om drugsoverlast en drugscriminaliteit in beeld te hebben. Op die manier pakken we de problemen van twee kanten aan. Achter één gebruiker van drugs gaat soms een netwerk van problemen schuil. Het meldpunt kan ertoe bijdragen dat drugsgebruik én de problematiek daarachter beter in kaart worden gebracht. Het meldpunt is ingericht voor Hoevelaken, omdat daar op dit moment de meeste signalen over overlast vandaan komen. Maar meldingen over  Nijkerk of Nijkerkerveen worden ook in behandeling genomen. Het is belangrijk om te beseffen dat je met horen, zien en zwijgen bijdraagt aan het vergroten van het drugsprobleem. Uiteindelijk willen we allemaal graag een leefbare samenleving."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie