Afbeelding
Pixabay

Tot nu toe zeker 2 inwoners Nijkerk overleden aan corona

16 april 2020 om 17:22 Corona Coronavirus

NIJKERK Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn zeker twee mensen uit de gemeente Nijkerk overleden aan corona. Daarnaast zijn 21 inwoners vanwege corona opgenomen in het ziekenhuis. In totaal zijn er 44 bij de GGD gemelde corona-patiënten uit Nijkerk bekend. Dat meldt LocalFocus op basis van de nieuwe cijfers van het RIVM. In Tilburg overleden de meeste inwoners (110) aan het coronavirus, in Meierijstad en Amsterdam zijn zeker 102 coronapatiënten overleden.

Het RIVM brengt voor het eerst ook het aantal bij de GGD'en gemelde overleden Covid-19 patiënten. Dit is waarschijnlijk nog een (flinke) onderschatting van het totale aantal mensen dat sterft als gevolg van het virus. ,,Niet alle mensen die in Nederland overlijden, zijn getest op Covid-19. Het werkelijke aantal mensen dat in Nederland overlijdt aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus is hoger", schreef het RIVM daar zelf vorige week al over

Op onderstaande kaart zie je het aantal bekende (bij de GGD'en gemelde) overleden coronapatiënten, zowel in absolute aantallen als per honderdduizend inwoners. Als je op een gemeente klikt, zie je ook het aantal ziekenhuisopnames en het totale aantal (bekende) coronapatiënten. Niet van alle coronapatiënten is de woonplaats bekend. 

Op onderstaande kaart vind je het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. 

Deze cijfers gaan over bij de GGD'en bekende coronapatiënten, vanaf de uitbraak van het virus tot donderdag 16 april 10.00 uur. Het is niet altijd bekend of iemand corona heeft en het is ook niet altijd bekend waar een patiënt woont, de genoemde aantallen zijn dus de minimale aantallen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie