vrij baan voor voetgangers
vrij baan voor voetgangers W. Molemaker

rondje in de wijk

14 april 2020 om 16:47 Recreatie Deel je nieuws

Mijn gewoonte van een wekelijkse lange wandeling ver van huis en haard staat voorlopig in de koelkast.  

Wat doe ik nu? 

Ik ga aan de slag met de #dagelijksedertig. Iedere dag dertig minuten wandelen in een stevig tempo. Al snel kom ik er achter dat het nog niet zo gemakkelijk is om een rondje van dertig minuten te wandelen. De ene keer gaat het sneller dan de andere keer. Nu is gebleken dat ik geen enkele keer #dagelijksedertig heb gewandeld. Tot zover Plan A. 

Nu ben ik bij Plan B. Ik loop een rondje in de wijk Corlaer, zoveel mogelijk langs de grens van de wijk. Ik maak gebruik van troittoirs en voetpaden, soms langs de doorgaande weg, soms door het groen, soms tussen huizen door, meestal verhard, soms onverhard. Ik kom uit op een rondje van 5500 meter. Dat is een mooie afstand die ik meerdere keren per week loop. Soms in de ochtend, soms in de middag, soms aan het begin van de avond. Dat laatste moment is bij meer mensen in gedachten gekomen. Het is meestal het drukste tijdstip. Wandelaars, fietsers, kinderen op de step, kinderen in de kinderwagen, spelende kinderen, hondenuitlaters, kattenzoekers, kletsende zussen op kuiersnelheid, man en vrouw op leeftijd. Ik ga tweemaal onder het spoor door, passeer verkeerslichten, ga éénmaal een weg onderdoor. Voorlopig bevalt plan B uitstekend. 

Inmiddels ligt er al een Plan C op tafel. Deze route is een variatie op het #rondjeindewijk. Het gaat te ver om het een rondjelopen te noemen, daarvoor is het te ver. 
Eén van onze kinderen met een grote vaardigheid in het uitzetten van zijn fietsroutes op een computerprogramma is voor mij aan de slag gegaan voor een wandeling in de wijk. Hij heeft een route gemaakt die begint bij onze voordeur. Tot zover is het uitzetten van de route niet zo moeilijk. Daarna leidt de route mij door elke straat in de wijk! Ja, elke straat. Soms van het begin tot einde van de straat. Soms een vijftig meter tot ik een volgende straat in wandel. Soms tweemaal een gedeelte van dezelfde straat. Na 10 kilometer kom ik achter langs ons huis en zou ik bij onze eigen horeca-gelegenheid een pauze kunnen nemen op het terras achter ons huis. 
De route gaat na 10 kilometer echter verder want ik ben er dan nog lang niet. Ik eindig deze bijzondere route na 25 kilometer (!), dan moet ik nog een paar straten door om weer thuis te komen, waarbij ik de keus heb tussen de voordeur en de achterdeur. Zo ben ik in alle straten in de wijk geweest. 

advertentie
advertentie