Vertrekkend schooldirecteur Ben Hiemstra bouwt af bij Kindcentrum Oranje Nassau.
Vertrekkend schooldirecteur Ben Hiemstra bouwt af bij Kindcentrum Oranje Nassau. Kees van den Heuvel

Ben Hiemstra stopt als directeur Oranje Nassauschool

14 april 2020 om 17:52 Onderwijs

NIJKERK Kindcentrum Oranje Nassau in Nijkerk krijgt na dit schoolseizoen een nieuwe locatiedirecteur. Ben Hiemstra, sinds 1989 directeur van de school, gaat de komende tijd afbouwen. ,,Ik ben 64 jaar en ik dacht: de laatste jaren ga ik gewoon wat minder werken. De combinatie met het leiden van een grote school leek een beetje onmogelijk. Dus ik ga studenten begeleiden en zij-instromers proberen binnen te krijgen voor het basisonderwijs."

Kees van den Heuvel

Verder treedt hij op als interim-directeur mocht dit nodig zijn bij één van de andere scholen van de PCO Gelderse Vallei. ,,Maar in principe probeer ik op deze manier af te bouwen. Dat is heel wat na 31 jaar directeur te zijn geweest van de Oranje Nassauschool." Hij vindt het wel erg moeilijk om het los te laten. ,,Het is gewoon 'mijn' school en dit is een mooie manier om het over te dragen."

ZWARTE SCHOOL Ben Hiemstra is begonnen op de Koningin Julianaschool. Dat had toen 70 procent allochtone leerlingen. Het kreeg de stempel 'zwarte school'. Hiemstra: ,,Dat heb ik in overleg met de collega's op andere scholen proberen om te draaien. Destijds is een gentlemen's agreement gesloten. Met de andere hoofden van de scholen heb ik om tafel gezeten en gezegd: 'We gaan niet alleen op de Julianaschool allochtone kinderen opnemen, maar op alle scholen.' Dat is mooi gelukt. Want je ziet nu op alle Nijkerkse scholen een goede afspiegeling van de samenleving."

In 1996 is de Julianaschool gefuseerd met de Oranje Nassauschool. De naam werd toen veranderd in Oranje Nassauschool, maar de locatie werd het professor Eijkmanplantsoen. ,,In de loop der jaren is de school enorm gegroeid. Ik begon met honderd leerlingen en ik zit nu op 340 leerlingen. In mijn team heb ik alle mensen mogen aannemen. Het is een hele stabiele school. Er gebeuren goede dingen. De resultaten zijn goed. Daar ben ik enorm trots op. Daarom is het ook zo moeilijk om het los te laten."

advertentie
advertentie