Afbeelding
Huurdersorganisatie Nijkerk

'Dringend appel' op gemeenteraad voor extra woningbouw

14 april 2020 om 14:36 Politiek

NIJKERK Huurdersorganisatie Nijkerk doet in een open brief een 'dringend appel' op de Nijkerkse gemeenteraad, om een forse verhoging van de bouwcijfers door te voeren in de Woonvisie 2020, want het tekort aan sociale huurwoningen is 'historisch hoog'.

,,In de gemeente Nijkerk zijn 2500 woningzoekenden en 1200 actief woningzoekenden. Deze woningzoekenden moeten voor de gemeente het uitgangspunt zijn; niet de cijfers van de provincie Gelderland omdat die niet van toepassing zijn op de Nijkerkse situatie."

Het gaat om de regio's Amersfoort en Eemvallei. Woningzoekenden moeten volgens de huurdersorganisatie gemiddeld zes tot zeven jaar wachten op een eengezinswoning en twaalf jaar op een gelijkvloerse woning. ,,Dat vinden wij onacceptabel."

Woningzoekenden wachten gemiddeld zes tot zeven jaar op een eengezinswoning en twaalf jaar op een gelijkvloerse woningACHTERSTAND NIET INGEHAALD ,,In een commissievergadering hebben wij al medegedeeld dat er in de jaren 2019 en 2020 per saldo geen sociale woningen zijn opgeleverd. Woningstichting Nijkerk (WSN) is het met deze bevinding eens. Die laatste heeft bevestigd dat ze in 2021 en 2022 tweemaal tweehonderd sociale woningen opleveren, dus in totaal vierhonderd woningen. Hiermee wordt de grote achterstand voor woningzoekenden niet ingehaald."

Daarom verzoekt Huurdersorganisatie Nijkerk de raad nu om een amendement in te dienen met daarin de opdracht aan het college om ook in 2023 tweehonderd sociale woningen te bouwen plus in de jaren 2021, 2022 en 2023 honderd sociale woningen per jaar extra.

1 MILJARD EURO ,,De minister is met de regio in gesprek over extra woningbouw. Het ministerie ondersteunt gemeenten met expertise en maar liefst 1 miljard euro. De weg naar meer sociale woningbouw ligt dus wijd open", schrijft voorzitter Ron Weil.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie