Afbeelding
Google Maps

Grenzen bebouwde kom opnieuw vastgesteld

14 april 2020 om 14:14 Politiek

NIJKERK Door de gemeente Nijkerk zijn de grenzen van de bebouwde kommen van de kernen Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen, opnieuw vastgesteld. De definitieve vaststelling van de grenzen is een bevoegdheid van het college van gedeputeerde staten van Gelderland. Hen is gevraagd met het besluit van Nijkerk in te stemmen.

Wijnand Kooijmans

Aanleiding is de start van de werkzaamheden voor het herzien van de wegenlegger. De weginrichting en verkeersmaatregelen worden afgestemd op de komgrenzen, onder meer door plaatsing van komportalen en snelheidsregime. Op wegen waar kan worden verwacht dat geen hoge snelheden worden gehaald, zoals fiets- en voetpaden, onverharde wegen en doorlopende wegen, is het plaatsen van een komportaal niet verplicht.

Met het besluit komt de huidige plek van de komborden weer overeen met het besluit daarover. Zo is aan de zuidkant van Nijkerk een nieuw industrieterrein aangelegd en heeft aan de noordkant van Nijkerkerveen uitbreiding van de bebouwing plaatsgevonden. Daarnaast is in een aantal gevallen om veiligheidsredenen het komportaal verschoven, maar dit niet vastgelegd in een besluit.

Alle bestaande besluiten worden ingetrokken en vervangen door het nieuw genomen besluit. Hierdoor ontstaat één overzichtelijk besluit. Op dit moment maakt Holkerveen deel uit van de bebouwde kom van Nijkerkerveen. Dit blijft het geval, op de bebording blijft wel de benaming 'Holkerveen' van kracht.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie