Afbeelding
Gemeente Nijkerk

'Laten we de paasdagen voor iedereen zo veilig mogelijk houden'

10 april 2020 om 09:00 Corona Coronavirus

NIJKERK De paasdagen staan voor de deur. Normaal gesproken een periode die met vrienden of familie wordt gevierd en beleefd, maar deze paasdagen zijn anders dan anders. Burgemeester Gerard Renkema: ,,De maatregelen in verband met de coronapandemie hebben voor velen van ons veel impact op de invulling van de komende dagen. Laten we onthouden dat de maatregelen zijn ingesteld om uw veiligheid en die van onze kwetsbare naasten te beschermen."

,,Onze handhavers en toezichthouders zijn aan het werk om uw veiligheid te waarborgen en ervoor te zorgen dat iedereen zich bewust is van wat er landelijk is afgesproken. We realiseren ons dat de situatie en de voorschriften een groot beroep doen op alle inwoners, ondernemers en organisaties, en dat het soms lastig is om de maatregelen goed na te leven. Toch vragen we u met klem om dit te doen, en dit ook met naasten en kinderen te delen. Alleen samen krijgen we corona onder controle."

Volgens Renkema worden de maatregelen in Nijkerk in het algemeen goed opgevolgd. Hij roept op dat ook tijdens de paasdagen vol te houden. ,,Laten we er met z'n allen, inwoners, ondernemers en organisaties, op letten en voor zorgen dat ook tijdens de paasdagen het voor iedereen zo veilig mogelijk is, en blijft. Ik hoop dat we tijdens de komende dagen op creatieve, en digitale, manieren contact blijven houden, en elkaar niet uit het oog verliezen. Ik wens iedereen hele fijne en veilige oaasdagen."

VOORSCHRIFTEN Nog steeds geldt: blijf zoveel mogelijk thuis en houd 1,5 meter afstand. De norm van 1,5 meter geldt overal. Dus ook in het park, in de supermarkt, op straat en als je aan het werk bent. En was vaker je handen. Is het toch nodig om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld voor een boodschap, een frisse neus, omdat je voor iemand zorgt of om de hond uit te laten? Onthoud dan het volgende: doe dit zoveel mogelijk alleen. Maak geen uitje van boodschappen doen. Dit geldt ook voor een noodzakelijk bezoek aan bijvoorbeeld de milieustraat.

De komende dagen zijn de openingstijden van winkels in Nijkerk iets anders, in verband met Goede Vrijdag en de paasdagen. Houd daarom goed de berichtgeving van de betreffende winkel in de gaten, is het advies van de gemeente. ,,Er is voldoende gelegenheid om uw boodschappen te doen, waarbij de huidige voorschriften zoals maximaal aantal bezoekers natuurlijk gewoon gelden. Let bij het boodschappen doen dus ook op de 1,5 meter afstand", aldus de gemeente. 

Groepsvorming is, ook tijdens de paasdagen, verboden. Ben je met meer dan twee personen en hoor je niet tot hetzelfde huishouden? Dan houd je 1,5 meter afstand van elkaar. Dit geldt ook in voertuigen, vaartuigen en kampeermiddelen en bij het fietsen bijvoorbeeld. Het afgelopen weekend waren er veel klachten over groepen wielrenners en motorrijders. Vraag je bij het maken van plannen dus af of het echt nodig is om op deze manier de weg op te gaan.

advertentie
advertentie