Afbeelding
Politie, Wijkagenten Hoevelaken

Fietsenstalling station Hoevelaken wordt uitgebreid

7 april 2020 om 17:19 Verkeer en vervoer

HOEVELAKEN De fietsenstalling bij station Hoevelaken wordt uitgebreid. De totale kosten hiervan worden geraamd op 70.500 euro. De provincie Gelderland neemt hiervan 52.875 euro voor rekening. Het college van burgemeester en wethouders van Nijkerk heeft besloten het resterende bedrag van 17.625 euro beschikbaar te stellen.

Wijnand Kooijmans

Bij het station is op dit moment een tekort aan fietsenstallingen. Dit heeft tot gevolg dat fietsen her en der worden gestald. Dit komt, zo vindt het college, de uitstraling, toegankelijkheid en het comfort van de reiziger niet ten goede. Om deze reden is enkele jaren geleden al gestart met het instellen van een maximale stallingsduur van 28 dagen en het hierop handhaven. Dat heeft een positief effect gehad. Door het toenemend gebruik van het station is er nu echter weer een tekort aan capaciteit.

UITBREIDING In overleg met de provincie Gelderland is gekeken naar de uitbreiding van de huidige fietsenstalling langs het P&R-terrein. De mogelijkheid om de stallingscapaciteit op het station zelf te vergroten, is op dit moment nog niet aanwezig. Het realiseren van extra stallingsplaatsen staat een eventuele ontwikkeling met betrekking tot het plaatsen van zonnepanelen op deze locatie niet in de weg.

De aanleg van de extra stallingsruimte loopt vooruit op het project knooppunt Hoevelaken. Hierin wordt voorzien in de uitbreiding van station Hoevelaken met daarin opgenomen tweehonderd stallingsplaatsen voor fietsen. Dat maakt dat de nu aan te leggen extra stallingsruimte op termijn overbodig wordt.

NOODZAAK Gelet op de noodzaak op korte termijn te voorzien in de extra stallingsruimte, wordt het wachten op deze ontwikkeling niet gewenst gevonden. Daarbij speelt ook een rol dat het volstrekt onduidelijk is op welke termijn zowel knooppunt Hoevelaken als het naastgelegen gebied tot ontwikkeling worden gebracht.

Gelijktijdig heeft het college aangegeven dat de beantwoording van vragen van Matthias Blankesteijn (CDA) rond de diefstal en beschadiging van fietsen bij de stations Hoevelaken en Nijkerk meer tijd in beslag neemt. Het onderzoek vraagt, zo geeft het college aan, de nodige ambtelijke inzet en wordt geprobeerd op te vangen binnen de huidige formatie. Dat maakt wel dat, wegens onderbezetting binnen het team vakspecialisten op het gebied van mobiliteit andere zaken pas later kunnen worden opgepakt. Wel wordt alles op alles gezet de sterkte van het team weer op orde te krijgen.

advertentie
advertentie