Afbeelding
Kees van den Heuvel

Fortius Fysiotherapie schenkt drieduizend tulpen

7 april 2020 om 15:46 Corona Coronavirus

NIJKERK ,,Als de mensen niet naar ons kunnen komen, komen wij naar hen." Vanwege de Corona-maatregelen die sinds begin vorige maand gelden, werden alle groepsactiviteiten bij Fortius Fysiotherapie in Nijkerk van het programma geschrapt. Een grote groep mensen moet het daarom al weken zonder hun sportieve activiteit stellen. Zij werden allemaal thuis verrast met een vrolijk bosje tulpen.

Uiteraard werden deze overhandigd door ze op de deurmat te leggen, aan te bellen en op minimaal 1,5 meter afstand te gaan staan. ,,Een klein gebaar om de mensen te laten weten dat we aan ze denken", aldus initiatiefneemster Willeke van Boven, zelf fysiotherapeut. ,,De groepsactiviteiten die we organiseren zijn niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, ze zijn ook van grote sociaal-maatschappelijke waarde. De mensen die nu niet kunnen komen om te oefenen, verdienen in deze moeilijke tijd een hart onder de riem."

's morgens vroeg werden drieduizend gele tulpen in de praktijk door de medewerkers van Fortius in bosjes verdeeld, voorzien van een kaartje en naar zo'n driehonderd verschillende adressen in de regio gebracht. De bosjes werden enthousiast en verrast ontvangen door de sportievelingen thuis.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie