Afbeelding
Aalt Guliker

Kamers voor gescheiden ouders in voormalige Nijkerkerveense pastorie

5 april 2020 om 15:00 Overig

NIJKERKERVEEN De Stichting Parentshouses mag vier kamers in de voormalige pastorie aan de Nieuwe Kerkstraat in Nijkerkerveen verhuren aan gescheiden ouders.

Wijnand Kooijmans

Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders weigert mee te werken aan de gevraagde wijziging van de bestemming van het pand van 'wonen' naar 'maatschappelijk.' Gezien de doelstelling van de stichting wordt dit niet nodig gevonden , maar ook niet wenselijk. Bij het stoppen van de verhuur wil het college dat in de pastorie weer wordt gewoond en geen andere vormen van zorg ineens mogelijk worden.

Opzet is dat er vier kamers worden verhuurd aan gescheiden ouders voor een maximale periode van een jaar. De voorkeur gaat uit naar inwoners van Nijkerk en omgeving, al is dat geen harde eis. Kinderen moeten wel de pastorie op redelijke fietsafstand kunnen bereiken. Per kamer gaat een huurprijs gelden van, naar verwachting, rond de 750 euro. Dat wordt door de gemeente weliswaar als te hoog gezien maar er is geen instrumentarium waarmee een lagere huurprijs kan worden afgedwongen.

De uit Amersfoort afkomstige stichting richt zich op zelfredzame gescheiden ouders. Kinderen behoren niet tot de doelgroep, maar mogen wel op bezoek komen en eventueel blijven logeren. De stichting heeft niet de intentie tijdelijk verblijf te bieden aan personen die begeleiding nodig hebben of personen met problemen, zoals alcohol- of drugsverslaving.

Door de toestemming van de hervormde gemeente op hun terrein twee parkeerplaatsen te mogen reserveren, kan worden voldaan aan de parkeernorm van de gemeente. Dat geen medewerking aan de wijziging van de bestemming wordt gegeven ziet wethouder Wim Oosterwijk niet als een probleem. ,,De stichting kan aan de doelstelling invulling geven en een stukje dienstverlening bieden. Bij een wijziging van de bestemming sta je in principe ieder zorgconcept toe en dat vinden we als college niet wenselijk."

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie