Afbeelding
Google Streetview

Winkel wordt gesplitst in zes wooneenheden

1 april 2020 om 06:10 Politiek

NIJKERK De winkel aan de Hogenhof 2 wordt gesplitst in zes zelfstandige woonruimten. Voorwaarde van het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders is wel dat uit een akoestisch onderzoek moet blijken dat tegen dit plan geen milieukundige bezwaren bestaan.

Wijnand Kooijmans

De bestemming van het perceel Hogenhof 2 en 2a wordt omgezet van 'Detailhandel' naar 'Wonen.' Het plan past binnen zowel de beleidsnota woningsplitsing en kamerbewoning als de gemeentelijke detailhandelsstructuur visie.

KAPSALON Op dit moment is een kapsalon gevestigd op de begane grond van het pand Hogenhof 2. Dit is niet passend binnen zowel de huidige als de toekomstige bestemming van het pand. Er loopt nog een onderzoek naar de vergunning van de kapsalon. Gekeken wordt of aansluiting kan worden gevonden bij de beleidsnotitie voor niet-woonactiviteiten aan huis. Hiervoor was er een computerwinkel in het pand gevestigd.

De aanvraag was gericht op acht studio's in het leegstaande winkelpand. Tijdens overleg is vastgesteld dat op basis van de geldende regels niet acht maar zes kwalitatief zelfstandige woonruimten kunnen worden gerealiseerd.

GEBRUIK Uitgangspunt is dat het gebruik van aangrenzende panden niet door splitsing mag worden belemmerd. Als onderdeel van de bouwkundige aanpassingen die noodzakelijk zijn wordt de eerste verdieping deels gesloopt. Hierdoor ontstaan op de begane grond vier zelfstandige woonruimtes met ieder een oppervlak van vijftig vierkante meter. Op de tweede verdieping komen twee woonruimtes van ieder rond de 65 vierkante meter.

Het pand heeft geen monumentale status. Cultuur-historisch is het wel de moeite waard om het pand te behouden. Dit, zo geeft het college aan, als onderdeel van deze straat. Parkeren vormt geen probleem. Op grond van de huidige bestemming zijn 21 parkeerplaatsen aanwezig. Voor de zes woonruimtes geldt een parkeereis van acht parkeerplaatsen voor een pand dat zich in het centrum van Nijkerk bevindt.

Het besluit van het college betekent dat de eigenaar van het pand de noodzakelijke omgevingsvergunning kan aanvragen.

advertentie
advertentie