Afbeelding
Aalt Guliker

Amateurvoetbalseizoen ten einde: geen promotie voor Sparta Nijkerk

31 maart 2020 om 20:32 Corona Coronavirus

NIJKERK Het seizoen 2019/2020 in het amateurvoetbal in Nederland is per direct ten einde. Dat heeft voetbalbond KNVB dinsdag besloten als reactie op de door het kabinet aangekondigde nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Door de beslissing van de KNVB komt er dit seizoen geen eindstand en is er dus ook geen kampioen, promovendus en degradant. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.  

SPARTA BAALTSparta Nijkerk zit door de beslissing van de bond behoorlijk met de gebakken peren. De equipe van trainer Eric Speelziek deed het als promovendus meer dan goed in de derde divisie. Na 22 wedstrijden had Sparta een voorsprong van vijf punten op nummer twee Odin'59. De weg naar de tweede divisie lag open, tot dinsdagavond.

Voor NSC heeft de beslissing van de KNVB niet al te veel consequenties. De ploeg stond negende in de hoofdklasse B en kwam niet direct in aanmerking voor degradatie. 

Veensche Boys deed het in de tweede klasse met een zesde plaats niet onaardig. Toch zijn de gevolgen voor de ploeg van trainer Erik Assink nog te overzien. 

In de derde klasse keek Hoevelaken nog een beetje naar de degradatiestreep. De ploeg stond tiende, maar had veel perspectief om in de middenmoot te eindigen. 

Boy Imminck
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie