Het Voice Company Koor
Het Voice Company Koor in eigen beheer

Muziek van Karl Jenkins in Kruiskerk

7 maart 2018 om 13:02 lokaal Deel je nieuws


PERSBERICHT

Muziek Karl Jenkins in Kruiskerk

Op zaterdagmiddag 17 maart geeft het groot Voice Company Koor een uniek concert in de Kruiskerk, Venestraat 44 in Nijkerk, aanvang 16.00 uur. Uitgevoerd wordt het werk "The Armed Man" van de componist Karl Jenkins uit Wales, op dit moment de meest uitgevoerde koorcomponist ter wereld.
Aan dit concert werken tevens mee de Nijkerkse sopraan Angelique van Leijenhorst, zangeres Baidar Albasri, cellist Obada Zanadina, de trompettisten Rianne Schoemaker en Mechthild Drop en Laura Trompetter van het beroemde Lip Stick Percussion Duo. Alles onder leiding van Robert Bakker, die tevens piano en blokfluit zal spelen. Een volstrekt uniek ensemble zoals nog niet eerder gehoord in Nederland. Verder zijn de koorsolisten Charlotte Broekman, José Kraaij, Olaf Wijnants en Ronald Mijnders te beluisteren.

In de tijd richting Pasen gaan veel mensen naar de Mattheus of Johannes Passion van Bach; vaak elk jaar weer. De centrale boodschap van deze passionen is samen te vatten met het woord "onrecht".
Precies die boodschap vertelt het meesterwerk "The Armed Man" ook. Het werk is fel gekant tegen oorlog (= onrecht) en pleit voor duurzame vrede.

Tijdens de uitvoering van "The Armed Man" is er prachtige muziek te horen. In de 2e wereldoorlog is in de familie van de componist zelf een oorlogsslachtoffer is gevallen. Naar aanleiding van de Kosovo-oorlog schreef Jenkins dit stuk, dat in het jaar 2000 ter gelegenheid van de eeuwwisseling in première ging in de Londense Royal Albert Hall. De compositie bestaat uit 13 delen en is een ontmoeting met vaak beroemde teksten uit diverse culturen. De ondertitel van het stuk is "Mis voor de Vrede".
 


Bestellen van een concertticket is heel eenvoudig en snel. Bovendien is de bijdrage in de voorverkoop lager dan aan de deur; 17,50 in plaats van 20 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de boekhandels Roodbeen, Bruna en Den Hertog in Nijkerk. Online bestellen is ook mogelijk via www.hetvoicecompanykoor.nl/concerten.
 
Samenvattend: Zaterdagmiddag 17 maart om 16.00 uur: Uitvoering The Armed Man van Karl Jenkins in de Kruiskerk, Venestraat 44 in Nijkerk. Geniet anderhalf uur prachtige muziek voor duurzame vrede.

 

Wijngaard 17     8212 CB  Lelystad     Tel.: 0320 – 244 202    

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie