De internetdienst van De Fontein wordt door een select aantal leden opgenomen.
De internetdienst van De Fontein wordt door een select aantal leden opgenomen. Arno Lambregtse

De Fontein gaat tot 1 juni door met internetdiensten

24 maart 2020 om 22:09 Religie Deel je nieuws

Hervormde wijkgemeente De Fontein gaat tot 1 juni door met het maken van korte internetdiensten. De eerste ‘uitzending’ op zondag 22 maart leverde positieve reacties op. Naast de internetdiensten komen er doordeweeks twee pastorale momenten, eveneens te volgen via kerkdienstgemist.nl en kerkomroep.nl.

Dat De Fontein langer doorgaat met diensten via internet heeft te maken met het besluit van de overheid om de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus te verlengen en aan te scherpen. Tot 1 juni zijn alle bijeenkomsten verboden. Daarmee is de grens van honderd personen vervallen.

Concreet betekent dit dat de fysieke kerkdiensten op Goede Vrijdag (ook de vespers), Pasen en Pinksteren komen te vervallen.

Het blijft mogelijk online-kerkdiensten te verzorgen, dus ook de diensten die op zaterdagavond worden opgenomen in het kerkgebouw van De Fontein, zo blijkt uit een richtlijn van de Protestantse Kerk in Nederland. Zie: Richtlijnen rondom het coronavirus

Er zijn twee voorwaarden: kom alleen samen met de mensen die noodzakelijkerwijs aanwezig moeten zijn, en houd anderhalve meter afstand. Uiteraard houdt De Fontein zich aan deze voorschriften.

Er komt één internetdienst op Goede Vrijdag, één met Pasen en één met Pinksteren. De dienst op tweede paasdag vervalt. De internetdiensten zijn te volgen via www.kerkdienstgemist.nl.

Op verzoek van kijkers worden de digitale collectes via de app ‘Tikkie’ in beeld gebracht. Deze zijn ook te vinden op de weekbrief, en vanaf zondag ook op het openbare deel van onze website www.defontein-nijkerk.nl. U hoeft alleen maar te klikken op de button op de homepage van onze website.

Pastorale momenten

Dominee T.C. Verhoef, wijkpredikant van De Fontein, heeft het initiatief genomen om doordeweeks twee ‘pastorale momenten’ te verzorgen, te bekijken via kerkdienstgemist.nl en kerkomroep.nl. Hij vult deze momenten in met de kerkelijk werkers van De Fontein. Nadere informatie wordt later bekendgemaakt.

 

advertentie
advertentie