Afbeelding
Hans Blomvliet

Bouwen na stikstofproblematiek weer mogelijk

23 maart 2020 om 15:54 Nieuwbouw

NIJKERK Bouwers in Gelderland kunnen dinsdag 24 maart weer vergunningen aanvragen voor woningbouwprojecten die stikstofneerslag veroorzaken. De aanvraag van vergunningen is weer mogelijk door de snelheidsverlaging op snelwegen, zo meldt de provincie Gelderland.

In Gelderland zijn er daardoor veel woningbouwprojecten mogelijk maar zijn er ook veel plekken waar nog geen vergunningen rond zijn. Dit geldt vooral op en rondom de Veluwe. 

MAXIMUMSNELHEID In Nederland slaat te veel stikstof neer op de natuur. De verlaging van de maximumsnelheid is volgens de provincie de eerste landelijke maatregel die het kabinet invoerde om de stikstofneerslag terug te dringen. Van de vrijgekomen ruimte is maximaal 70 procent beschikbaar om te gebruiken voor vergunningen. De overige 30 procent komt ten goede aan de natuur. De ruimte die vrijkomt wordt geregistreerd in een landelijk stikstofregistratiesysteem. Dat systeem bestaat sinds maandag 23 maart 2020. Provincies kunnen hier gebruik van maken voor het verlenen van vergunningen aan woningbouwprojecten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie