Afbeelding
Jan Cozijnsen

Nijkerk gaat digitale entreeborden plaatsen

22 maart 2020 om 17:04 Politiek

NIJKERK De gemeente Nijkerk gaat op zes locaties de analoge stadsplattegrondenborden vervangen door digitale entreeborden. Hierdoor kan de gemeente de borden gaan gebruiken voor een directe attendering op wegwerkzaamheden, omleidingen, voor communicatie bij calamiteiten en voor andere gemeentelijke mededelingen en activiteiten.

Wijnand Kooijmans

Daarnaast kunnen ook non-profit organisaties, verenigingen en instellingen teksten laten plaatsen om hun evenementen te promoten. De borden bevatten ook reclame-uitingen. Deze vallen onder de verantwoordelijkheid van de exploitant van de digitale entreeborden. In dit geval Suurland waarmee de gemeente het contract wil voortzetten.

SCHERM Suurland heeft aangegeven mogelijkheden te zien op een aantal wegen een digitaal scherm te plaatsen met aan de achterzijde de stadsplattegrond. Voordeel hiervan is, zo vindt het college van burgemeester en wethouders, dan er geen verdere verrommeling ontstaat langs de entrees van de kernen.

In de overeenkomst met het bedrijf is opgenomen dat er geen reclames worden geplaatst die in strijd zijn met de regels van de Nederlandse Reclame Code of betrekking hebben op seks, drugs, tabak, alcohol of aanstootgevend zijn in woord en/of beeld.

BORDEN De borden komen in Nijkerk op de Patroonstraat op de hoek met de Berencamperweg, op de Vetkamp op de hoek met de Berencamperweg en aan de Verbindingsweg. In Nijkerkerveen wordt een scherm geplaatst aan de Amersfoortseweg en in Hoevelaken aan de Westerdorpsstraat en de Oosterdorpsstraat.

Verenigingen of organisaties moeten rekening houden met de maximaal beschikbare ruimte en krijgen geen garantie dat de boodschap ook daadwerkelijk wordt geplaatst. Ook moet de aanvraag drie weken van tevoren binnen zijn bij de gemeente. Indien er meer verzoeken binnen komen dan aan ruimte beschikbaar is gaan calamiteiten voor, gevolgd door gemeentelijke informatie, wegafsluitingen, gemeente brede evenementen en activiteiten van verenigingen, instellingen,
organisaties, scholen en musea.

BIJDRAGE De verwachting is dat de bijdrage die Suurland betaald aan de gemeente de kosten dekt welke door de gemeente moeten worden gemaakt voor het verzorgen van de informatie op de digitale borden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie