Afbeelding
Pixabay

Zorgen rond te grote groepen jongeren die extra aandacht krijgen van boa's

21 maart 2020 om 12:00 Maatschappelijk Coronavirus

NIJKERK Door de boa's in Nijkerk wordt in verband met het corona-virus extra aandacht geschonken aan grotere groepen jongeren bij hangplekken, speeltuintjes en sportvelden. Hierbij richt men zich vooral op de bewustwording van de jongeren ten aanzien van de risico's van de verspreiding van het virus en het niet houden van de anderhalve meter afstand.

Wijnand Kooijmans

Uit een brief aan de gemeenteraad blijkt dat er in algemeenheid sprake is van een goede naleving van de regels en dat slechts in een enkel geval een extra gesprek moet worden gevormd. Aangegeven wordt dat de dienstverlening tijdens de gewijzigde openingsuren vooralsnog goed kan worden geleverd.

AFSPRAAK In de ochtend kan men in het stadhuis terecht voor het aanvragen en ophalen van paspoorten, ID kaarten, rijbewijzen en het doen van aangifte van geboorte en overlijden. Vanaf maandag 23 maart gaat men op dit gebied weer over naar werken op afspraak. Het klantcontactcentrum kan de telefoontjes van inwoners goed verwerken. Ook de dienstverlening buiten loopt door. De medewerkers in de buitendienst zijn aan het werk, waarbij de voorschriften en maatregelen in acht worden genomen.

De begrafenissen en huwelijken vinden plaats volgens de geldende maatregelen. De trouwzaal is opnieuw ingericht zodat afstand houden goed mogelijk is. Er zijn inmiddels enkele uitvaarten geweest onder de nieuwe richtlijnen met kleine groepen nabestaanden die aanwezig mogen zijn, Over het algemeen ontmoet dit begrip bij betrokkenen, zo geeft het college van burgemeester en wethouder aan.

THUIS Het overgrote deel van de medewerkers van de gemeente werkt thuis, met uitzondering van de mensen die een cruciale rol hebben in het stadhuis. Op dit moment wordt in kaart gebracht welke onderwerpen op welke manier doorgang kunnen vinden en worden behandeld. Ook wordt
gekeken wat moet worden doorgeschoven. 

Het college geeft aan te merken voor forse uitdagingen te staan en dat moeilijk is te overzien welke consequenties de coronapandemie voor de gehele samenleving en dus ook voor de gemeente zal hebben.

advertentie
advertentie