Afbeelding
Raamdecoratie

Elektrische raamdecoratie wordt dit jaar nog populairder

20 maart 2020 om 14:26 Partnercontent

2020 belooft een jaar te worden als geen ander. En niet alleen in positieve zin, met momenteel een wereldwijde epidemie die voor ons allen aanpassingen vraagt. Veel mensen besteden noodgedwongen meer tijd in huis. Jammer dat het geen vrije keuze is, maar het geeft ons bijvoorbeeld wel meer tijd met gezinsleden. Ook zal er voor veel mensen meer gelegenheid zijn om rond te neuzen in huis, en te bekijken hoe we onze woning zo aangenaam mogelijk kunnen maken. Daar zullen we ook na de crisis van profiteren. Zo verwachten we een flinke toename van elektrische raamdecoratie in huis. Waarom geautomatiseerde gordijnen juist dit jaar aan populariteit zullen winnen leggen we uit in dit artikel.

Verplicht meer tijd thuis doorbrengen
Er zijn veel werknemers die momenteel thuis werken, wanneer dit mogelijk is. Dit vereist zeker een aanpassing, toch is het ook wel prettig wanneer je niet meer in de file hoeft te staan. In het weekend uitgaan of bij de familie op bezoek wordt tot een minimum beperkt, je moet het thuis interessant zien te maken. Telecom bedrijven zoals KPN en media giganten zoals Disney spelen hier handig op in door premium zenders tijdelijk gratis te maken, of nieuwe films eerder via hun videodienst aan te bieden. Dit is een sympathieke zet, waar natuurlijk ook een commerciële gedachte achter schuilgaat.

Meer investeren in de smart home
Waar ga je naartoe wanneer de Efteling gesloten is, en je niet even een filmpje kunt pikken in de bioscoop? Maak van een beperking een gelegenheid door bijvoorbeeld de zolder eens helemaal op te ruimen. Wat kan er eindelijk weg, wat houd je 'voor het geval dat'... Naast bekijken wat je al in huis hebt, ben je wellicht ook bezig met de woning te verbeteren. Dit kan betekenen een wandplank ophangen of de voorraadkast schoonmaken, er zijn ook een aantal high tech zaken waar je nu eindelijk eens besluiten over kunt maken. Smart home apparaten en toepassingen bijvoorbeeld. Hoe zit dat eigenlijk en wat is er tegenwoordig mogelijk?

Meer comfort met slimme oplossingen
Als je meer tijd gaat doorbrengen in huis zal er ook behoefte zijn aan meer wooncomfort. In plaats van je geld buitenshuis te besteden is nu het moment om wat te investeren in je eigen woning. Als bijkomend voordeel kunnen smart home oplossingen op den duur geld besparen. Een zelflerende thermostaat bijvoorbeeld, die zorgt ervoor dat je niet meer energie verbruikt dan strikt noodzakelijk is terwijl het toch behaaglijk aanvoelt. Daar zul je komend winterseizoen van profiteren. Meer controle dan een Nest thermostaat je kan bieden? Kijk dan eens naar de slimme radiatorknoppen van Somfy waarmee je per ruimte de temperatuur kunt regelen via een app.

Elektrische raamdecoratie is typisch een 'upgrade' waar je het hele jaar van kunt genieten. In de zomer kun je de gordijnen gebruiken als zonwering overdag, en het wordt natuurlijk iedere dag van het jaar donker in de avond. Bediening met een knop, app of timer zorgt er ook voor dat apparaten en producten minder snel slijten. Gordijnen hoef je niet zo vaak te laten reinigen als je ze niet meer hoeft aan te raken. Voor verlichting kunnen lampen met schakelbaar koel wit en warm wit licht helpen om je bioritme in stand te houden. Wanneer je minder tijd buiten besteed, dan kan dit gevolgen hebben voor de nachtrust. Pas hier de lichtkleur op aan. Overdag koel licht (blauwig) en in de avond warm licht (gelig) helpt de natuurlijke balans in stand te houden. Dit zijn allemaal slimme oplossingen om comfortabel te wonen met het hele gezin.

Met meerdere smart home apparaten in huis is het handig om deze centraal aan te sturen. Dit kan met Google Nest of Apple HomeKit, Somfy levert het populaire TaHoma systeem om smart home apparaten via hardware én software te koppelen. Deze 'bridge' werkt met diverse merken waaronder Philips (Hue lampen), Sonos (luidsprekers) en Honeywell (thermostaten).

Meer veiligheid in een smart home
Naast comfort mag persoonlijke veiligheid uiteraard niet ontbreken. Denk aan slimme rookmelders die draadloos met elkaar in verbinding staan. Als je vaker thuis bent kunnen rookmelders levens redden. Wanneer één slimme rookmelder geactiveerd wordt zullen andere melders in huis ook automatisch alarm luiden. Een IP camera voor huisbeveiliging is ook een toepassing waar je nu wat extra tijd in kunt steken. Daarmee kun je zowel binnen als buiten de woning de veiligheid verhogen. Naast inbraakpreventie kun je ook de kinderen in de huiskamer of de tuin in de gaten houden. Het is ook mogelijk om een deurbel camera te plaatsen.

Maak van een nood een deugd!
Meer tijd thuis doorbrengen kan ook voordelen met zich meebrengen. Probeer de komende tijd gezond van lichaam en geest door te komen. Alleen, samen met je gezin of vrienden, en waar nodig met wat assistentie van slimme oplossingen in huis zoals elektrische raamdecoratie en persoonlijke beveiliging. We wensen je veel succes toe de komende periode!

advertentie
advertentie