Afbeelding
Harry Koelewijn

Boerenmaandag gaat niet door

20 maart 2020 om 11:47 Evenementen Coronavirus

NIJKERK Boerenmaandag op 20 april gaat niet door, in verband met het coronavirus. ,,Met pijn in ons hart moeten wij jullie melden niets anders te kunnen doen dan de Boerenmaandag dit jaar af te gelasten", laat stichting Boerenmaandag vrijdagochtend weten. 

Donderdag werd al duidelijk dat de 39ste editie van het Nijkerkse feest op losse schroeven stond. Een groot evenement, waar duizenden mensen op af komen; gezien het nieuws en de maatregelen die de afgelopen dagen in Nederland zijn afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, leek het al een verloren zaak. En dat blijkt het nu ook te zijn, de risico' s zijn de groot. Zeker dit jaar zou een bijzonder jaar worden, want op 20 april is Nijkerk precies 75 jaar geleden bevrijd. ,,Wij wilden dit samen met de Niekarkse bevolking vieren. Helaas heeft het coronavirus toegeslagen." 

Het bestuur bedankt iedereen die betrokken is geweest bij de organisatie tot nu toe. Want er was al veel werk verzet en al verschillende onderdelen van het bekende feest waren geregeld. ,,Speciale dank voor gemeente Nijkerk, Museum Nijkerk, de NOV en de horeca in Nijkerk, alle sponsoren, alle organisaties die al actief bezig waren met de voorbereidingen en alle vrijwilligers die ook dit jaar weer bereid waren hun vrije dag op te offeren voor de Boerenmaandag." 

De stichting gaat nu kijken hoe verder. ,,Wij focussen ons op 2021", laat de stichting weten. ,,Rest ons niets anders dan iedereen sterkte te wensen in deze bijzondere tijd. Let goed op elkaar." 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie