Afbeelding
Archief BDUmedia

Onderhoud aan gebouwen kost ruim half miljoen

18 maart 2020 om 16:23 Politiek

NIJKERK De gemeente Nijkerk geeft dit jaar 537.476 euro uit aan groot- en dagelijks onderhoud aan gemeentelijke gebouwen. Dat is opgenomen in het beheerplan tot 2038, dat aan de raad wordt aangeboden.

Door de gemeente zijn inmiddels ook gebouwen afgestoten. Het gaat om Huize De Brink, Klavertje Vier en Wijkbeheer Hoevelaken. Dat past binnen het beleid van de gemeente om vastgoed af te stoten. Daarnaast zijn de zwembaden Bloemendal in Nijkerk en De Slag in Hoevelaken afgebroken, evenals De Wulfshoeve II waarin een locatie van peuterspeelzaal De Triangel was gehuisvest. Maar ook het pand Zuiderinslag 8 en de gebouwen van Roncalli en De Goede Hoop.

ONDERHOUD Twee gebouwen die om strategische redenen eigendom zijn van de gemeente worden buiten het beheerplan gehouden. Het gaat om een gebouw aan de Havenstraat, waarbij het klein onderhoud voor rekening komt van de huurder en het groot onderhoud van de gemeente. De kosten daarvan worden verrekend met de huuropbrengsten. En andere pand is een gebouw aan de Wullenhovenstraat. Het onderhoud daarvan komt geheel voor rekening van de huurder.

STADHUIS In het beheerplan zijn nog niet de toekomstige onderhoudskosten opgenomen van het monumentale deel van het stadhuis. Dat blijft behouden na de sloop van het resterende deel van het stadhuis. De kosten van onderhoud van het resterende deel zijn de basis voor onderhoud dat is benodigd aan het nieuwe gemeentehuis.

ZWEMBAD Het onderhoud voor het nieuwe zwembad is tot en met 2027 ondergebracht bij de bouwer Hollander Techniek. Voor zes binnensportaccommodaties is tot ditzelfde jaar het onderhoud voor rekening van exploitant Optisport.

De gemeente is dit jaar nog verantwoordelijk voor het onderhoud van de accommodaties van de atletiekvereniging Nijkerk, korfbalvereniging Sparta en de voetbalvereniging Sparta, NSC en Veensche Boys. Dit onderhoud wordt op andere wijze gefinancierd. Het is de bedoeling dat na 2020 het onderhoud voor rekening van de sportclubs komt.

Door Wijnand Kooijmans

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie