Vanaf komende zondag internetkerkdiensten vanuit hervormde wijkgemeente De Fontein

17 maart 2020 om 20:14 Religie Deel je nieuws

De kerkenraad van hervormde wijkgemeente De Fontein heeft de belijdenisdienst op zondag 5 april tot nader order uitgesteld. De jeugddienst op deze zondag gaat niet door. Vanaf komende zondag is er via internet een ingekorte dienst vanuit De Fontein te volgen.

Het besluit om de belijdenis- en jeugddienst te schrappen, vloeit voort uit de mededeling van de overheid om bestaande maatregelen met een week te verlengen. Het dringende advies om bijeenkomsten met meer dan honderd mensen af te gelasten, inclusief kerkdiensten, gold aanvankelijk tot en met 31 maart, maar is verlengd tot en met 6 april.

De verwachting is dat de kerkloze periode langer duurt. Daarom heeft de kerkenraad het initiatief genomen de komende zondagen korte diensten uit te zenden vanuit De Fontein. Daarbij zijn geen gemeenteleden aanwezig. ‘We willen ondanks het feit dat er geen kerkdiensten kunnen worden gehouden toch gemeenschap met elkaar oefenen. Er is ook behoefte aan onderlinge verbondenheid, juist in deze verwarrende tijd die geestelijke vragen oproept’, zegt kerkenraadsvoorzitter Johan Kelder. 

De diensten bestaan uit een meditatie van onze dominee T.C. Verhoef, een kindermoment van één van onze kerkelijk werkers, een muzikale bijdrage en gebed.

De dienst is te volgen via de website kerkdienstgemist.nl. De uitzendingen zijn vanaf zondagochtend 09.30 uur beschikbaar. Naast de website kerkdienstgemist.nl is het mogelijk de app Kerkdienst Gemist te downloaden. In beide gevallen in het zoekvak intypen: De Fontein Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie