Afbeelding
Gezondheidscentrum De Nije Veste

Nijkerkse huisartsen starten apart coronaspreekuur

17 maart 2020 om 06:26 Zorg Coronavirus

NIJKERK De Nijkerkse huisartsen willen de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk beperken. Het belangrijkste advies is om bij koorts met hoesten of benauwdheid thuis te blijven en uit te zieken. Voor de ernstig zieke mensen met koorts en hoesten of benauwdheid organiseren de huisartsen vanaf 16 maart een apart coronaspreekuur Nijkerk.

Hier worden alle patiënten uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Zwartebroek met ernstige koorts en luchtwegklachten gezien, door één van de Nijkerkse artsen. Er wordt niet getest op het coronavirus, zo maken de huisartsen duidelijk. Het spreekuur is uitsluitend op afspraak, na eerst telefonisch contact met de eigen huisartspraktijk. De Nijkerkse huisartsen willen daarmee voorkomen dat mensen op eigen initiatief langskomen. Verder proberen ze zoveel mogelijk mensen telefonisch te helpen. Het Reizigersadviescentrum Nijkerk is voorlopig gesloten.

RAADPLEEG WEBSITES ,,We vragen iedereen om zo min mogelijk een beroep te doen op de huisartsenzorg. Veel reguliere controles worden verzet of handelen we telefonisch af. Iedereen met verkoudheidsklachten of koorts moet thuisblijven", aldus de huisartsen. De websites van thuisarts.nl en het RIVM geven praktische informatie over het coronavirus. ,,We worden veel gebeld met de vraag of iemand mag werken bij klachten. Dit staat allemaal op de genoemde websites. Raadpleeg die eerst voordat u de huisarts belt. Verder kunt u veel online bij de huisartspraktijk regelen: herhaalrecepten en e-mailconsulten zijn beschikbaar. Het aanmelden voor de online-diensten hebben we makkelijker gemaakt. Online een afspraak maken is voorlopig niet mogelijk omdat we nu zoveel mogelijk telefonisch werken."

MONDKAPJES INLEVEREN De Nijkerkse huisartsen verwachten een tekort aan beschermende materialen, waaronder mondkapjes, en roepen inwoners op dit materiaal in te leveren: ,,Mocht u nog per stuk verpakte mondkapjes hebben liggen waarop FFP1 of FFP 2 of FFP 3 staat, dan verzoeken wij u deze in te leveren bij de hoofdingang van Gezondheidscentrum de Nije Veste. Er staat een bak waarin u ze kunt deponeren. Wij zijn er erg mee geholpen."

advertentie
advertentie