Definitief ontwerp van het WW2 Monument Edmonton – Hoevelaken dat op zaterdag 18 april 2020 in Edmonton Alberta onthuld zou worden.
Definitief ontwerp van het WW2 Monument Edmonton – Hoevelaken dat op zaterdag 18 april 2020 in Edmonton Alberta onthuld zou worden. Ontwerp Theo Zuurman

Liberation Tour Hoevelaken – Edmonton uitgesteld

16 maart 2020 om 16:32 Activiteiten Deel je nieuws

HOEVELAKEN/EDMONTON – Zoals bekend zou er van woensdag 15 april 2020 t/m maandag 20 april 2020, in het kader van de viering 75 JAAR VRIJHEID, een ‘Liberation Tour’ naar Edmonton/Canada georganiseerd worden door de Walter Strang Foundation in samenwerking met het Loyal Edmonton Regiment, de bevrijders van delen van Holland en Hoevelaken in april 1945. Het hoogtepunt van de ‘Liberation Tour’ zou de onthulling zijn van het ‘WW2 Monument Edmonton – Hoevelaken’ op zaterdag 18 april bij de Prins van Wales kazerne van de Eddies om de band tussen Edmonton en Hoevelaken te symboliseren.

 

Ivm met maatregelen om het COVID-19 virus in te dammen is na onderling overleg besloten de Tour uit te stellen tot oktober 2020. Voorzitter Theo Zuurman licht het besluit toe: “Het Canadese leger en – regering hebben diverse maatregelen genomen die de trip nu onmogelijk maken. Zo zijn de kazernes gesloten, sociale en ceremoniële militaire activiteiten verboden. Enkele internationale luchthavens worden vanaf deze week gesloten en buitenlanders uit risicolanden moeten veertien dagen in quarantaine. Het is nu onverantwoord te gaan, laten we hopen dat het in oktober wél mogelijk is.” Voor deelname of nadere info over deze Liberation Tour mail naar t.zuurman@planet.nl of bel 06-53861162.

advertentie
advertentie