Afbeelding
Meander Medisch Centrum

Meander Medisch Centrum beperkt toegankelijk

16 maart 2020 om 11:11 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT ,,Om patiënten en medewerkers te beschermen tegen het Coronavirus'', laat Meander Medisch Centrum vanaf 16 maart zo min mogelijk mensen toe tot het ziekenhuis. Dat betekent dat alle niet-urgente en uitstelbare poli-afspraken, operaties en diagnostiek tot en met 31 maart worden uitgesteld of omgezet naar een telefonisch consult. Spoedzorg (waaronder bevallingen), oncologische zorg en zorg die niet uitgesteld kan worden, gaan wel door.

Voor de opvang en screening van patiënten en bezoekers plaats Meander overdekte tenten bij de Spoedeisende Hulp en bij de ingang in de parkeergarage. Vanaf maandag zijn in deze tenten medewerkers van Meander aanwezig die patiënten en bezoekers opvangen en uitleg geven over de genomen maatregelen. De hoofdingang aan de Maatweg en de ingang Fysiotherapie en Revalidatie (aan de achterzijde) zijn vanaf begin deze week gesloten.

GEEN BEZOEK Ook wordt er geen bezoek meer toegelaten tot opgenomen patiënten, met uitzondering van patiënten op de afdelingen Verloskunde, Kindergeneeskunde, Neonatologie en terminale patiënten. Het restaurant Meander Marché gaat vanaf maandag dicht voor bezoekers en patiënten. Voor medewerkers blijft een uitgiftepunt open. Alle winkels in De Laan gaan dicht.

ACHT CORONA-PATIËNTEN In het Meander worden acht patiënten met het coronavirus verpleegd, van wie er drie op de Intensive Care verblijven. Alle niet-urgente en uitstelbare poli-afspraken worden omgezet naar een telefonisch consult. Alle geplande, niet-urgente operaties worden uitgesteld. Alle geplande, niet-urgente afspraken bij de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde worden uitgesteld. De diagnostiek die niet uitgesteld kan worden gaat wel door. Ook de apotheek in de Oranjerie is vanaf 16 maart gesloten. De patiënten die hun medicatie via de Meander Apotheek ontvangen (oncologie, reumatologie, MDL, Dialyse of ontslagmedicatie) krijgen de medicatie thuisbezorgd, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. De Dienstapotheek Eemland volgt de maatregelen in Meander. In de avond-, nacht- en weekendtijden is de dienstapotheek Eemland gesloten en zal alle medicatie thuis worden bezorgd.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie