Afbeelding
Gezondheidscentrum De Nije Veste

'Kom niet naar de apotheek als u coronaklachten hebt'

16 maart 2020 om 10:27 Zorg Coronavirus

NIJKERK In navolging op de extra maatregelen die de overheid en het RIVM nemen, neemt ook apotheek de Nije Veste maatregelen om verspreiding van het coronavirus in Nijkerk tegen te gaan. ,,Kom niet naar de apotheek als u klachten hebt die passen bij het coronavirus", adviseert de zorgverlener. 

De apotheek roept bezoekers op om alleen nog te betalen met pin. Wie niet kan pinnen, wordt gevraagd het geld op de balie te leggen en het eventuele wisselgeld zelf op te pakken. Ook het afhalen van medicijnen verloopt de komende weken wat anders dan mensen misschien gewend zijn. De apotheek maakt zoveel mogelijk gebruik van het 24-uursautomaat voor medicijnen. ,,Sinds een paar maanden bieden wij de mogelijkheid om herhaalmedicatie af te halen via onze 24-uursautomaat aan de buitenzijde van de apotheek. Indien mogelijk leveren wij nu uw herhaalmedicatie zoveel mogelijk af via deze 24-uursautomaat." 

Om gebruik te kunnen maken van het 24-uursautomaat, is registratie nodig. Dat kan via de volgende link: https://www.apotheekdenijeveste.nl/24-uurs-uitgifteautomaat/. ,,Als u al gebruik maakt van de 24-uursautomaat ontvangt u het bekende afhaalbericht met pincode waarmee u de medicatie uit de automaat kunt halen." 

De Nijkerks apotheek roept mensen met coronagerelateerde klachten op om niet zelf naar de apotheek te komen. ,,U kunt een ander vragen uw medicatie voor u op te halen." 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie