Afbeelding
Harry Koelewijn

Nijkerk: 'Huwelijken kunnen gewoon doorgaan'

13 maart 2020 om 16:37 Zorg Coronavirus

NIJKERK Huwelijken in het stadhuis aan de Kolkstraat kunnen vooralsnog doorgaan. Dat meldt de gemeente Nijkerk. ,,Hierbij verwachten we dat aanwezigen de landelijke richtlijnen aanhouden. Ook gelden de gebruikelijke richtlijnen voor de locatie zelf (zoals de maximale capaciteit van de trouwzaal van vijftig personen). Voor huwelijken op andere locaties in de gemeente Nijkerk gelden de landelijke richtlijnen." 

Dat meldt de gemeente in een persbericht naar aanleiding van de extra maatregelen die genomen zijn in verband met het coronavirus. ,,De gemeente voelt een grote verantwoordelijkheid voor het welzijn van onze inwoners. Daarom roepen wij u op om u te houden aan de instructies van het Rijk. Wij raden kwetsbare groepen af om samen te komen. De gemeente roept onder meer organisaties en verenigingen op hiermee rekening te houden."

EVENEMENTEN Evenementen en bijeenkomsten met meer dan honderd bezoekers gaan vanwege de landelijke richtlijnen niet door, zo werd donderdag al bekend. In Nijkerk gaat er daarom een streep door onder meer de kermis Paasbos, Slipjacht Nijkerk en de Veluwe Poortloop. ,,Gaat u naar een bijeenkomst met minder dan honderd bezoekers? Denk dan goed na of dit echt nodig is. Als u gezondheidsklachten heeft of u behoort tot een van de kwetsbare groepen, blijf dan thuis", aldus de gemeente.

Bijeenkomsten en activiteiten die de gemeente zelf organiseert, worden uitgesteld of afgelast. De raadsvergadering van 26 maart gaat vooralsnog wel door. De vergadering zal echter zonder publiek zijn. Geïnteresseerden kunnen de vergadering via internet volgen. De Beeldvormende vergadering van donderdag 19 maart over het sociaal domein gaat niet door. De Jeugdgemeenteraad van 24 maart gaat niet door. Het college van burgemeester en wethouders vergadert wel, maar kijkt kritisch naar de afspraken in de agenda.

DIENSTVERLENING ,,We doen ons uiterste best om de noodzakelijke gemeentelijke dienstverlening zo goed mogelijk door te laten gaan, met de mensen en middelen die we kunnen inzetten", vervolgt de gemeente Nijkerk. ,,Het stadhuis aan de Kolkstraat is voor de aangifte van geboortes en van overlijden en het aanvragen en afhalen van reisdocumenten en rijbewijzen open van 09.00 tot 12.30 uur. U hoeft tot en met 31 maart geen afspraak te maken, maar u kunt gewoon binnenlopen. Hierdoor zijn de wachttijden waarschijnlijk iets langer."

SPREEKUUR Het loket in Hoevelaken is in ieder geval gesloten tot en met 31 maart 2020. De inloopspreekuren van de gebiedsteams gaan in ieder geval tot 31 maart 2020 niet door. ,,De spreekuren in het stadhuis van Nijkerk met de medewerkers van de GBLT gaan niet door. Dit geldt zowel voor de spreekuren overdag met een taxateur, als voor het avondspreekuur. Heeft u een afspraak gemaakt met een medewerker van GBLT voor vragen over uw gemeentelijke belastingen of WOZ-waarde? Dan neemt GBLT contact met u op."

Verder vraagt de gemeente Nijkerk haar burgers om zoveel mogelijk digitaal contact op te nemen. ,,Veel (aan)vragen zijn namelijk digitaal te doen, via de website www.nijkerk.eu."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie