Afbeelding
Aalt Morren

Nijkerkse kerken schrappen diensten; dit zijn de alternatieven

13 maart 2020 om 09:33 Religie Coronavirus

NIJKERK Naar aanleiding van de landelijke extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, besluiten veel kerken in Nijkerk om de diensten komende tijd niet door te laten gaan. De redactie van Stad Nijkerk houdt in dit artikel een overzicht bij van diensten die niet door gaan, en van de alternatieven.

Zijn de diensten in jouw gemeente ook gecanceld? En worden er alternatieven geboden? Laat het ons weten, mail naar stad.nijkerk@bdu.nl of stuur ons een berichtje via Facebook

Mozaïek033
Mozaïek033 schrapt haar diensten de hele maand maart. ,,Op basis van het advies van het RIVM en de overheid willen we als kerk onze verantwoordelijkheid nemen en onze bezoekers de mogelijkheid geven om op een andere manier onze dienst te volgen", zo schrijft de kerk. Zondag om 11.00 uur wordt een dienst uitgezonden via livestream.

Hervormde Gemeente Nijkerk
Ook de Grote Kerk en Opstandingskerk conformeren zich aan het advies van het RIVM en de landelijke PKN.  De komende drie weken zullen er geen gewone kerkdiensten gehouden worden. De belijdenisdienst van 22 maart 2020 zal worden verplaatst. Er worden vervangende erediensten gehouden in de Opstandingskerk om 9.30 uur en 16.30 uur. Deze zullen live uitgezonden worden, en de middagdienst wordt herhaald om 18.30 uur, via www.hervormdnijkerk.nl. De kerkgangers zullen bestaan uit de predikant, de ambtsdragers die op het rooster staan en eventuele gezinsleden, zodat de dienst niet in een lege kerk plaatsvindt en er ook gewoon gezongen kan worden.

De Fontein
De Fontein heeft alle kerkdiensten tot en met 31 maart afgelast. Ook alle andere activiteiten in het kerkgebouw, waaronder catechisaties en de jeugdclubs, gaan de komende drie weken niet door. ,,We willen niet het risico lopen dat het virus op een of andere manier verspreid wordt door mensen van onze gemeente bij elkaar te brengen",  licht kerkenraadsvoorzitter Johan Kelder toe.

Voor het volgen van een dienst komende zondag verwijst de kerkenraad naar een aantal alternatieven, zoals de dienst van de EO op zondag 15 maart. Kerkgangers kunnen ook terecht op de website kerkomroep.nl.

Kruiskerk
Tot en met eind maart gaan ook de diensten in de Kruiskerk niet door. ,,Er wordt gekeken naar alternatieven", laat de kerkenraad weten. Er zijn voor de kerkgangers momenteel twee alternatieven beschikbaar. Aanstaande zondag wordt vanaf 09.20 uur een korte dienst uitgezonden door de EO, op NPO2. De kerkdienst bestaat uit een bijbellezing, gebeld, enkele liederen en een overdenking. Voorganger is René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk. Deze diensten zullen ook op de andere zondagen van de maand plaatsvinden. 

In Tilburg vindt aanstaande zondag om 9.30 uur een speciale 'coronadienst' plaats, die om 9.30 uur via een livestream op Youtube te volgen is. Predikant Otto Grevink leidt de dienst. Hij wordt bijgestaan door een zangeres en een pianist, verder is de kerk waar de dienst wordt opgenomen, leeg.

Moskee enNour
Het bestuur van Moskee EnNour heeft besloten om het vrijdagmiddaggebeld van 13 maart op te schorten. De moskee is vrijdag gesloten van 6.00 tot 15.00 uur. 

NIJKERKERVEEN De Gereformeerde Kerk is tot eind maart gesloten in verband met het coronavirus. De kerk heeft besloten om tot en met eind maart de diensten niet door te laten gaan. De kerkenraad probeert de dienst van de EO, aankomende zondag op NPO2, ook uit te zenden via de kerkradio

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie