Afbeelding
Allianz

Hogere premie autoverzekering door toenemende auto-inbraken

12 maart 2020 om 16:46 Partnercontent

Uit politiecijfers is gebleken dat het aantal auto-inbraken in Nederland het afgelopen jaar sterk is toegenomen. Vooral in grote steden is er steeds vaker sprake van diefstal en vandalisme aan motorvoertuigen. Een groot probleem wat niet alleen betrekking heeft op de slachtoffers. Ook andere autobezitters krijgen het voor hun kiezen. Zij krijgen steeds vaker te maken met de stijgende premieprijzen van autoverzekeringen.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat auto-inbraken in grote steden een steeds groter probleem wordt. Noord- en Zuid-Holland gaan aan kop. Vooral in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht zijn auto-inbraken een veelgehoord probleem. Ook in andere steden zijn de gevolgen voelbaar door de stijgende premieprijzen van autoverzekeringen. Verzekeraars verrekenen de stijgende kosten met de hoogte van de premies om zich zo voor het hogere risico in te dekken.

Inbrekers steeds brutaler
Naast de grote stijging van auto-inbraken ziet men ook dat inbrekers steeds brutaler worden. Waar vroeger enkel waardevolle spullen uit auto's werden meegenomen, worden er tegenwoordig zelfs hele onderdelen van de auto gestolen. In ernstige gevallen kan de auto zelfs total loss verklaard worden door het gebrek aan onderdelen. Er heerst vaak veel onduidelijkheid bij mensen die deze schade willen claimen. Wat dekt de autoverzekering wel en wat valt onder het eigen risico? Autobezitters in Nederland moeten de auto minimaal WA laten verzekeren. Hierbij wordt enkel de schade vergoed die met het voertuig bij anderen wordt aangericht. Schade door diefstal, natuurgeweld of eigen toedoen kunnen niet geclaimd worden. De dekkingen van verzekeringen lopen erg uiteen. Bij een WA volledig casco of beperkt casco worden onderdelen van de auto vaak nog wel vergoed. Wel is het belangrijk om eerst de voorwaarden in de polis te raadplegen. De wijze waarop de schade vergoed wordt kan per verzekeraar verschillen.

Een goede autoverzekering afsluiten
Het is voor autobezitters essentieel om de juiste autoverzekering af te sluiten. Zeker als je in één van de grotere steden in ons land woont. Dit neemt niet weg dat auto-inbraken in kleinere steden en/of dorpen ook kunnen voorkomen. Het is daarom belangrijk om het mogelijke risico in kaart te brengen. Kies bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering altijd voor de juiste dekking, zodat je niet voor onverwachte teleurstellingen komt te staan als het noodlot toeslaat.

Door de stijgende premies lijkt het lastig om nog op de autoverzekering te besparen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om de kosten van de verzekering zo laag mogelijk te houden. Allereerst is het belangrijk om de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Alhoewel de prijzen flink stijgen, zijn er nog steeds duidelijke verschillen tussen de aanbieders. Via handige online vergelijkingstools is het heel eenvoudig om de goedkoopste autoverzekering af te sluiten. Denk tevens ook na over de toekomst. Alhoewel het verstandig is om een jonge of nieuwe auto WA volledig casco te verzekeren, kan een WA beperkt casco op een later moment een betere keuze zijn. Overstappen van verzekeraar scheelt je soms honderden euro's per jaar. Door de premies en voorwaarden te vergelijken, kom je erachter welke verzekering het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Dit artikel wordt aangeboden door een externe redactie.

advertentie
advertentie