Noortje & Rineke: verrassend Meet in Music concert

10 maart 2020 om 14:50 Muziek Deel je nieuws

Al zes jaar reist de in Hoevelaken opgegroeide Rineke samen met de Voorthuizense Noortje naar Duitsland en Frankrijk om concerten te geven in de mooiste basilieken. Met ‘MEET in MUSIC’ brengen ze hun muziek nu naar hier. Noortje van Middelkoop en Rineke de Wit kennen elkaar via de cruises van Amicitia, waar ze met hun afwisselende optredens en vrolijke noten een grote schare fans achter zich hebben verzameld. “We zijn net zussen. Zo zit je samen lachend en kletsend in het bubbelbad op het bovendek onder de sterrenhemel, en zo vind je elkaar gefocust in de muziek die we samen zingend en spelend bij de vleugel maken. We houden allebei enorm van afwisseling en spontaniteit, en zouden samen bijna een bandje kunnen vormen. Geweldig als mensen daarin meedoen en genieten.” Tijd voor een muzikale kennismaking, want dat is Meet in Music op vrijdagavond 17 april in de Boogkerk van Amersfoort-Noord.

Noortje (panfluit, accordeon en zang) is bij velen bekend van het TV-programma Nederland Zingt, cd-opnames en de panfluit - haar eerste liefde. “De laatste jaren ben ik me daarnaast gaan bezig houden met zang en accordeon.

Rineke (hobo, piano, zang en gitaar) is een muzikale duizendpoot en bekend van de zussen van Filiae uit Hoevelaken. "Ik schrijf en produceer bovendien mijn eigen songs, omdat juist een eigen geluid in deze drukke tijd waardevol is."

Beiden vinden het woord ‘verbinding’ mooi… met elkaar en met het publiek. Hoe? “We doen graag interactieve momenten, zoals een spontane improvisatie, de mensen iets aanleren, of een eigen nummer laten horen. Een concert is tegenwoordig een beleving samen. Zo ontmoet je elkaar. De muziek die we maken, wisselen we af op allerlei instrumenten en combinaties, en bovendien komen diverse stijlen en stemmingen langs. Van een vrolijke Ierse dans tot een lied dat diep raakt.”

Het concert op 17 april vindt plaats in de mooie architectonische Boogkerk van Nieuwland. “Als het succesvol is, zouden we dit concept graag willen voortzetten.” Waarom? In een tijd waarin mensen vaak langs elkaar heen leven, is juist deze kleinschalige, intieme muzikale ontmoeting waardevol. “Dat zouden we willen delen, een programma vol verrassingen.”

MEET IN MUSIC - Noortje & Rineke

17 april 2020

Boogkerk, Watersteeg 2 Amersfoort

Aanvang 20:00 (kerk open 19:30)

Kaarten 10,- p.p. | t/m 12 jaar 5,-, via info@rinekedewit.com, of aan de deur 

 

advertentie
advertentie