Afbeelding
Pete Linforth (Pixabay)

Corona in ziekenhuis Harderwijk

9 maart 2020 om 19:33 Zorg Coronavirus

NIJKERK In ziekenhuis St Jansdal locatie Harderwijk, waar veel inwoners van Nijkerk heen gaan als ze naar het ziekenhuis moeten, is maandagmiddag 9 maart bij een patiënt in de kliniek het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een patiënt die afgelopen nacht via de spoedeisende hulp is heropgenomen met luchtwegklachten en koorts.

De betreffende patiënt wordt conform protocol verpleegd in strikte isolatie, meldt het ziekenhuis. Andere patiënten die in contact zijn geweest met deze patiënt worden geïsoleerd verpleegd en nauwkeurig gecontroleerd op ziekteverschijnselen. het St Jansdal heeft direct een contactonderzoek opgestart onder patiënten en medewerkers. Eventueel vervolgonderzoek wordt in overleg met de GGD uitgevoerd.

GEVOLGEN De besmetting heeft geen gevolgen voor de patiëntenzorg in St Jansdal. Alle geplande operaties en (polikliniek)bezoeken gaan gewoon door. Wel vraagt het St Jansdal patiënten en bezoekers niet naar het ziekenhuis te komen als zij luchtwegklachten (hoesten en benauwdheidsklachten) hebben.

Het te volgen beleid wordt in nauw overleg met de GGD afgestemd.

Kijk hier voor adviezen van het RIVM en meer informatie over corona. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: stad.nijkerk@bdu.nl
advertentie
advertentie