Monument voor de Joodse slachtoffers van de Holocaust uit Nijkerk, hoek Vetkamp-Bruis Slotlaan
Monument voor de Joodse slachtoffers van de Holocaust uit Nijkerk, hoek Vetkamp-Bruis Slotlaan OpticaFoto Nijkerk, Gerrit van de Veen

Loop de geschiedenis in met het Westerborkpad

9 maart 2020 om 09:42 Recreatie Deel je nieuws

Het Westerborkpad is een gemarkeerde wandelroute in het spoor van de Jodenvervolging.Het historische wandelpad begint bij de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam en eindigt bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork in Drenthe.

75 jaar vrijheid

In het kader van het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid worden in maart en april 2020 de trajecten van het Westerborkpad van Nijkerk, Putten, Ermelo en Harderwijk onder begeleiding van lokale gidsen aangeboden. Jan Dokter, oprichter van het Westerborkpad, zal zoveel mogelijk trajecten zelf begeleiden.

Loop mee!

Museum Nijkerk is het startpunt van de eerste wandelingen. Er starten twee kortere wandelingen van ± 8 kilometer op maandag 16 en donderdag 19 maart. Op zaterdag 28 maart start een langere wandeling van ongeveer 15 kilometer. U leest alles over de verschillende trajecten met data en tijden op https://gemeentenijkerkviertvrijheid.nl/evenement/wandelen-traject-westerborkpad/.

Aanmelden kan via mail; info@hetpakhuisermelo.nl<mailto:info@hetpakhuisermelo.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer, datum en wandelroute.De deelname is gratis (mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland en vrijwillige gidsen). Lunch en drinken zijn niet inbegrepen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het team van Museum Het Pakhuis, tel: 0341- 760 777.Mail: info@hetpakhuisermelo.nl<mailto:info@hetpakhuisermelo.nl

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie