rechts Tigo Renes
rechts Tigo Renes BUSHi Arnhem

Brons voor Tigo Renes op NK -21

8 maart 2020 om 21:45 Vechtsporten Deel je nieuws

Zaterdag 7 maart werd in Almere het Nederlands kampioenschap gehouden voor judoka’s onder de 21 jaar. Drie judoka’s, oorspronkelijk getraind bij BUSHi Arnhem, wisten het podium te behalen. Elin Henninger (-57 kg) en Koen Heg (-73 kg) werden Nederlands kampioen. Tigo Renes (-90 kg) behaalde een bronzen plak.

Tigo Renes uit Nijkerk scheurde vier weken geleden nog zijn enkelband maar deze talentvolle en gedreven judoka wilde toch graag uitkomen op het NK -21. Helaas verloor Tigo de eerste wedstrijd door een overname maar wist in de herkansing alle volgende partijen te winnen met ippon. De kleine finale, waarbij wordt gestreden om de derde plek, werd binnen twee minuten in het voordeel van Tigo beslist.

Tigo volgt samen met de Arnhemse Koen Heg en Victor van Gerven sinds september het fulltime RTC-programma. Hiervoor moest Tigo verhuizen naar Heerenveen en combineert hier de judo-topsport met een studie.

Vorige week behaalden de BUSHi -18 judoka’s nog zeven medailles op het NK -18 waarvan er drie Nederlands kampioen werden. Zaterdag kwamen er nog eens drie medailles bij. Een geweldige prestatie van de BUSHi judoka’s onder begeleiding van trainster en hoofdcoach Joyce Ott-Jansen.

BUSHi is enorm trots op al haar judoka’s, coaches en alle supporters. Resultaten worden behaald door het plezier en het samenwerken met je trainingsmaatjes en coaches. Meer informatie over judo en BUSHi Arnhem is te vinden op de website en de facebookpagina.